- Bewaar

- Bewaar
Konijn in 't groen
Onze drankensuggesties
Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi Italië Rode wijn uit Sardinië, van de plaatselijke monica-druif. Die levert een intense wijn met een verleidelijk boeket. In de mond fruitig, krachtig en zeer genereus. Wijn Berton de Crillon A.C. Ventoux Deze levendige rosé is afkomstig van wijngaarden op de helling van de Mont Ventoux. In zijn frisse en fruitige smaak herkent u dan ook het zonnige Franse zuiden. Goed gekoeld schenken.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de knolselder in blokjes van ± 1,5 cm groot.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 1 u 15 min. kooktijd)
-
Laat de boter goed heet worden in een braadpan en bak er de konijnenbouten rondom goudbruin in (diepvriesvlees hoeft u niet te laten ontdooien). Voeg de witte wijn toe, het kruidentuiltje, de tijm, peper en zout, en laat afgedekt gedurende 40 min. zachtjes sudderen.
-
Doe er dan de diepgevroren bolletjes spinazie en kervel bij, de blokjes knolselder, de salie, de dragon en de paprika. Breng terug aan de kook, dek af en laat nog 30 à 40 min. zachtjes sudderen. Tussenin even omroeren. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (± 15 min. kooktijd)
-
Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur. Roer er dan beetje bij beetje de mascarpone onder en giet er het citroensap bij.
-
Afwerking:
-
Versier met fijngesnipperde peterselie en dien op met hertoginnenaardappelen of frietjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi Italië Rode wijn uit Sardinië, van de plaatselijke monica-druif. Die levert een intense wijn met een verleidelijk boeket. In de mond fruitig, krachtig en zeer genereus. Wijn Berton de Crillon A.C. Ventoux Deze levendige rosé is afkomstig van wijngaarden op de helling van de Mont Ventoux. In zijn frisse en fruitige smaak herkent u dan ook het zonnige Franse zuiden. Goed gekoeld schenken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de knolselder in blokjes van ± 1,5 cm groot.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 1 u 15 min. kooktijd)
-
Laat de boter goed heet worden in een braadpan en bak er de konijnenbouten rondom goudbruin in (diepvriesvlees hoeft u niet te laten ontdooien). Voeg de witte wijn toe, het kruidentuiltje, de tijm, peper en zout, en laat afgedekt gedurende 40 min. zachtjes sudderen.
-
Doe er dan de diepgevroren bolletjes spinazie en kervel bij, de blokjes knolselder, de salie, de dragon en de paprika. Breng terug aan de kook, dek af en laat nog 30 à 40 min. zachtjes sudderen. Tussenin even omroeren. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (± 15 min. kooktijd)
-
Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur. Roer er dan beetje bij beetje de mascarpone onder en giet er het citroensap bij.
-
Afwerking:
-
Versier met fijngesnipperde peterselie en dien op met hertoginnenaardappelen of frietjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Cantina Santadi Italië Rode wijn uit Sardinië, van de plaatselijke monica-druif. Die levert een intense wijn met een verleidelijk boeket. In de mond fruitig, krachtig en zeer genereus. Wijn Berton de Crillon A.C. Ventoux Deze levendige rosé is afkomstig van wijngaarden op de helling van de Mont Ventoux. In zijn frisse en fruitige smaak herkent u dan ook het zonnige Franse zuiden. Goed gekoeld schenken.