- Bewaar

- Bewaar
Konijn met hamreepjes, gestoofd in rodewijnsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme A.C. Côteaux du Languedoc Wijn Mooie rode wijn uit het zuiden, opvallend soepel en fruitig. Goed gestructureerde, aangenaam gecorseerde wijn. Mooie rondingen in de mond. Wijn Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Diepgekleurde 'Villages'-wijn (uit het dorp Rasteau) met een typisch kruidig boeket. Krachtige smaak, gedragen door pittig fruit, die lang aanhoudt.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de sjalotten en de champignons in vieren.
-
Snij de Italiaanse ham in brede repen.
-
Bereiding:
-
De dag voordien
-
Verhit in een ruime kookpan 2 eetl. olijfolie en 2 eetl. boter. Laat de stukken konijn aan alle zijden mooi bruin kleuren. Kruid met peper en zout en haal het vlees uit de pan.
-
Doe de sjalot en de champignons met hamrepen in dezelfde pan. Kruid met de peterselie. Laat een 3-tal min. stoven terwijl u regelmatig omroert.
-
Leg er dan de stukken konijn bovenop en giet er 2,5 dl rode wijn en 2 dl kippenbouillon bij. Dek af en laat het vlees ± 1 u 15 min. sudderen op een zacht vuurtje. Koel bewaren tot de volgende dag.
-
De dag zelf
-
Verwarm de bereiding. Haal vervolgens het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Laat het kookvocht even doorkoken en bind met sausbinder tot een lichtgebonden saus.
-
Afwerking:
-
Schik de stukken konijn op de borden en lepel er wat saus over. Dien op met natuuraardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme A.C. Côteaux du Languedoc Wijn Mooie rode wijn uit het zuiden, opvallend soepel en fruitig. Goed gestructureerde, aangenaam gecorseerde wijn. Mooie rondingen in de mond. Wijn Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Diepgekleurde 'Villages'-wijn (uit het dorp Rasteau) met een typisch kruidig boeket. Krachtige smaak, gedragen door pittig fruit, die lang aanhoudt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de sjalotten en de champignons in vieren.
-
Snij de Italiaanse ham in brede repen.
-
Bereiding:
-
De dag voordien
-
Verhit in een ruime kookpan 2 eetl. olijfolie en 2 eetl. boter. Laat de stukken konijn aan alle zijden mooi bruin kleuren. Kruid met peper en zout en haal het vlees uit de pan.
-
Doe de sjalot en de champignons met hamrepen in dezelfde pan. Kruid met de peterselie. Laat een 3-tal min. stoven terwijl u regelmatig omroert.
-
Leg er dan de stukken konijn bovenop en giet er 2,5 dl rode wijn en 2 dl kippenbouillon bij. Dek af en laat het vlees ± 1 u 15 min. sudderen op een zacht vuurtje. Koel bewaren tot de volgende dag.
-
De dag zelf
-
Verwarm de bereiding. Haal vervolgens het vlees uit de pan en hou het warm.
-
Laat het kookvocht even doorkoken en bind met sausbinder tot een lichtgebonden saus.
-
Afwerking:
-
Schik de stukken konijn op de borden en lepel er wat saus over. Dien op met natuuraardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Duc de Lerme A.C. Côteaux du Languedoc Wijn Mooie rode wijn uit het zuiden, opvallend soepel en fruitig. Goed gestructureerde, aangenaam gecorseerde wijn. Mooie rondingen in de mond. Wijn Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Wijn Diepgekleurde 'Villages'-wijn (uit het dorp Rasteau) met een typisch kruidig boeket. Krachtige smaak, gedragen door pittig fruit, die lang aanhoudt.