Konijn met olijven en Provençaalse groenten
Konijn met olijven en Provençaalse groenten

Konijn met olijven en Provençaalse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 39.9 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 59.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout onder de bloem. Wentel er de stukken konijn door.

  3. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en snij in stukken van 2 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de uien in ringen van 1/2 cm.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en schik naast elkaar in een ovenschaal.

  10. Doe de uiringen, het knoflook en de paprikablokjes in dezelfde pan en bak 3 min. Voeg toe aan de ovenschaal.

  11. Roer er de blokjes courgette en de tomatenstukjes onder en overgiet met 4 dl water. Kruid met het blaadje laurier.

  12. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer er de harissa onder. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven en roer er de mosterd, de olijven en de witte wijn onder. Kruid eventueel met peper en zout. Zet nog 10 min. in de oven. Verwijder het laurierblaadje voor het serveren.

  14. Afwerking:
  15. Geef er gebakken krieltjes met rozemarijn bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout onder de bloem. Wentel er de stukken konijn door.

  3. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en snij in stukken van 2 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de uien in ringen van 1/2 cm.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en schik naast elkaar in een ovenschaal.

  10. Doe de uiringen, het knoflook en de paprikablokjes in dezelfde pan en bak 3 min. Voeg toe aan de ovenschaal.

  11. Roer er de blokjes courgette en de tomatenstukjes onder en overgiet met 4 dl water. Kruid met het blaadje laurier.

  12. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer er de harissa onder. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven en roer er de mosterd, de olijven en de witte wijn onder. Kruid eventueel met peper en zout. Zet nog 10 min. in de oven. Verwijder het laurierblaadje voor het serveren.

  14. Afwerking:
  15. Geef er gebakken krieltjes met rozemarijn bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 39.9 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 59.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Villerambert Julien 'Opéra' - A.O.P. Minervois Salento I.G.T. Negroamaro Rosato - Piana del Sole - Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal