- Bewaar

- Bewaar
Konijn met pruimen in saus van blond bier
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien fijn.
-
Dep de stukken konijn droog.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten bruin. Haal uit de stoofpot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de stoofpot en roerbak de fijngesnipperde uien glazig, samen met de spekblokjes.
-
Voeg de stukken konijn opnieuw toe en meng alles onder elkaar.
-
Roer er daarna de pruimen en de bloem onder.
-
Giet het bier en de frambozenazijn voorzichtig langs de rand van de stoofpot. Voeg de mosterd toe en breng alles aan de kook.
-
Laat ± 1 u. afgedekt stoven op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien fijn.
-
Dep de stukken konijn droog.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten bruin. Haal uit de stoofpot.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de stoofpot en roerbak de fijngesnipperde uien glazig, samen met de spekblokjes.
-
Voeg de stukken konijn opnieuw toe en meng alles onder elkaar.
-
Roer er daarna de pruimen en de bloem onder.
-
Giet het bier en de frambozenazijn voorzichtig langs de rand van de stoofpot. Voeg de mosterd toe en breng alles aan de kook.
-
Laat ± 1 u. afgedekt stoven op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France