Konijn met pruimen in saus van blond bier
Konijn met pruimen in saus van blond bier

Konijn met pruimen in saus van blond bier

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 941 kcal
Vet 48.3 g
Koolhydraat 52.9 g
Eiwit 66.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Dep de stukken konijn droog.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten bruin. Haal uit de stoofpot.

  6. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de stoofpot en roerbak de fijngesnipperde uien glazig, samen met de spekblokjes.

  7. Voeg de stukken konijn opnieuw toe en meng alles onder elkaar.

  8. Roer er daarna de pruimen en de bloem onder.

  9. Giet het bier en de frambozenazijn voorzichtig langs de rand van de stoofpot. Voeg de mosterd toe en breng alles aan de kook.

  10. Laat ± 1 u. afgedekt stoven op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.

  12. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Dep de stukken konijn droog.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten bruin. Haal uit de stoofpot.

  6. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de stoofpot en roerbak de fijngesnipperde uien glazig, samen met de spekblokjes.

  7. Voeg de stukken konijn opnieuw toe en meng alles onder elkaar.

  8. Roer er daarna de pruimen en de bloem onder.

  9. Giet het bier en de frambozenazijn voorzichtig langs de rand van de stoofpot. Voeg de mosterd toe en breng alles aan de kook.

  10. Laat ± 1 u. afgedekt stoven op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.

  12. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 941 kcal
Vet 48.3 g
Koolhydraat 52.9 g
Eiwit 66.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal