- Bewaar

- Bewaar
Konijnenbout met wintergroenten
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood (Speciaalbier) Wijn Les Hauts Rocs `Terra Vitis' A.O.P. Côtes du Rhône Villages (Rode wijn) Milieubewuste teelt.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schil de koolrabi, de wortelen, de pastinaken, zoete aardappel en gewone aardappelen en snij in gelijke stukjes van 2 cm.
-
Pel de clementines en verdeel in partjes.
-
Rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot, kruid de konijnenbouten met peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin. Haal de bouten uit de kookpot, stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig in de pot en voeg er de konijnenbouten weer aan toe.
-
Verdeel de stukjes groenten in een ovenschotel, kruid met peper en zout en meng met de olijfolie tot alle stukjes bedekt zijn met een laagje olie. Zet 40 min. in een op 180° C voorverwarmde oven.
-
Voeg ondertussen de laurier, tijm en groentebouillon toe aan de konijnenbouten. En laat 1 u. gaar worden met een deksel op een zacht vuurtje.
-
Voeg hierna de partjes clementine toe, samen met de suiker en de geraspte gember. Laat nog 15 min. stoven. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de konijnenbouten en lepel er de clementinegembersaus over. Combineer met de geroosterde wintergroenten.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood (Speciaalbier) Wijn Les Hauts Rocs `Terra Vitis' A.O.P. Côtes du Rhône Villages (Rode wijn) Milieubewuste teelt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schil de koolrabi, de wortelen, de pastinaken, zoete aardappel en gewone aardappelen en snij in gelijke stukjes van 2 cm.
-
Pel de clementines en verdeel in partjes.
-
Rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot, kruid de konijnenbouten met peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin. Haal de bouten uit de kookpot, stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig in de pot en voeg er de konijnenbouten weer aan toe.
-
Verdeel de stukjes groenten in een ovenschotel, kruid met peper en zout en meng met de olijfolie tot alle stukjes bedekt zijn met een laagje olie. Zet 40 min. in een op 180° C voorverwarmde oven.
-
Voeg ondertussen de laurier, tijm en groentebouillon toe aan de konijnenbouten. En laat 1 u. gaar worden met een deksel op een zacht vuurtje.
-
Voeg hierna de partjes clementine toe, samen met de suiker en de geraspte gember. Laat nog 15 min. stoven. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de konijnenbouten en lepel er de clementinegembersaus over. Combineer met de geroosterde wintergroenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood (Speciaalbier) Wijn Les Hauts Rocs `Terra Vitis' A.O.P. Côtes du Rhône Villages (Rode wijn) Milieubewuste teelt.