Konijnenragout in mosterdsaus met groenekool
Konijnenragout in mosterdsaus met groenekool

Konijnenragout in mosterdsaus met groenekool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vet 42 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 70.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 10 min.)

  3. Snij de uien in 2.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de groenekool in fijne repen.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een stoofpot en bak de halve uien en het fijngesnipperde knoflook 5 min. Voeg het laurierblaadje, de mosterd en de wijn toe. Leg er de stukken konijn op en laat 1 u. stoven op een zacht vuur.

  9. Haal de stukken konijn en het laurierblaadje uit de stoofpot. Hou het vlees warm. Roer de room onder de saus.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de repen groenekool 5 min. op een matig vuur.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groenekool over de borden en leg er een stuk konijn bovenop. Lepel er de saus over en serveer met aardappelpuree of mafaldine (pasta).

Tip

Maak dit gerecht de dag voordien klaar tot en met stap 2. De smaken gaan zich dan nog beter vermengen, wat het gerecht alleen maar lekkerder maakt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 10 min.)

  3. Snij de uien in 2.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de groenekool in fijne repen.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een stoofpot en bak de halve uien en het fijngesnipperde knoflook 5 min. Voeg het laurierblaadje, de mosterd en de wijn toe. Leg er de stukken konijn op en laat 1 u. stoven op een zacht vuur.

  9. Haal de stukken konijn en het laurierblaadje uit de stoofpot. Hou het vlees warm. Roer de room onder de saus.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de repen groenekool 5 min. op een matig vuur.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groenekool over de borden en leg er een stuk konijn bovenop. Lepel er de saus over en serveer met aardappelpuree of mafaldine (pasta).

Tip

Maak dit gerecht de dag voordien klaar tot en met stap 2. De smaken gaan zich dan nog beter vermengen, wat het gerecht alleen maar lekkerder maakt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vet 42 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 70.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Christmas Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Vieilles Vignes Caves Saint-Pierre

Bekijk het recept digitaal