Konijnenstoofpotje
Konijnenstoofpotje

Konijnenstoofpotje

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 49.6 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 51.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de stukken konijn korsten in de hete boter en de olijfolie (7 à 8 min. op een hevig vuur).

  3. Doe de grof gesneden uien bij het konijn. Kruid met peper en zout, tijm en laurier. Verwarm de witte wijn, giet over de stukken konijn en flambeer (weg van de dampkap!).

  4. Dek de pan af en laat 1 u sudderen op een matig vuur.

  5. Voeg daarna de in schijfjes gesneden champignons toe, meng goed en laat nog 10 min. meestoven. Zet koel weg.

  6. Afwerking:
  7. de dag zelf
  8. Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst of gekookte aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de stukken konijn korsten in de hete boter en de olijfolie (7 à 8 min. op een hevig vuur).

  3. Doe de grof gesneden uien bij het konijn. Kruid met peper en zout, tijm en laurier. Verwarm de witte wijn, giet over de stukken konijn en flambeer (weg van de dampkap!).

  4. Dek de pan af en laat 1 u sudderen op een matig vuur.

  5. Voeg daarna de in schijfjes gesneden champignons toe, meng goed en laat nog 10 min. meestoven. Zet koel weg.

  6. Afwerking:
  7. de dag zelf
  8. Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 49.6 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 51.5 g

Bekijk het recept digitaal