- Bewaar

- Bewaar
Koolrabi met rijstvulling uit het Midden-Oosten
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien, de munt en de peterselie fijn.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Schil de koolrabi's.
-
Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in stukjes.
-
Bereiding:
-
Kook de koolrabi's 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snij een hoedje van de koolrabi's en hol uit met een koffielepel tot op ± 1 cm van de rand. Snij het vruchtvlees heel fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het geperste knoflook glazig. Roer er de amandelschilfers en het vruchtvlees van de koolrabi's onder.
-
Neem de kookpot van het vuur en meng er de rijst, de tomatenstukjes, de munt, de peterselie en de rozijnen onder. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vul de koolrabi's met de rijstmengeling en zet er de hoedjes op. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik 1 koolrabi op elk bord en serveer met brood. Geef er eventueel nog een quornfilet of veggieburger bij.
U kan ook uitgeholde courgettes, aubergines, paprika's of tomaten vullen met de rijstmengeling.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien, de munt en de peterselie fijn.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Schil de koolrabi's.
-
Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in stukjes.
-
Bereiding:
-
Kook de koolrabi's 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Snij een hoedje van de koolrabi's en hol uit met een koffielepel tot op ± 1 cm van de rand. Snij het vruchtvlees heel fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het geperste knoflook glazig. Roer er de amandelschilfers en het vruchtvlees van de koolrabi's onder.
-
Neem de kookpot van het vuur en meng er de rijst, de tomatenstukjes, de munt, de peterselie en de rozijnen onder. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vul de koolrabi's met de rijstmengeling en zet er de hoedjes op. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik 1 koolrabi op elk bord en serveer met brood. Geef er eventueel nog een quornfilet of veggieburger bij.
U kan ook uitgeholde courgettes, aubergines, paprika's of tomaten vullen met de rijstmengeling.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana Colchagua Valley - Chili