Koolrabi met rijstvulling uit het Midden-Oosten
Koolrabi met rijstvulling uit het Midden-Oosten

Koolrabi met rijstvulling uit het Midden-Oosten

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 24.7 g
Eiwit 8.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien, de munt en de peterselie fijn.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Schil de koolrabi's.

  5. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de koolrabi's 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  8. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Snij een hoedje van de koolrabi's en hol uit met een koffielepel tot op ± 1 cm van de rand. Snij het vruchtvlees heel fijn.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het geperste knoflook glazig. Roer er de amandelschilfers en het vruchtvlees van de koolrabi's onder.

  11. Neem de kookpot van het vuur en meng er de rijst, de tomatenstukjes, de munt, de peterselie en de rozijnen onder. Kruid met peper en zout.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Vul de koolrabi's met de rijstmengeling en zet er de hoedjes op. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Schik 1 koolrabi op elk bord en serveer met brood. Geef er eventueel nog een quornfilet of veggieburger bij.

Tip

U kan ook uitgeholde courgettes, aubergines, paprika's of tomaten vullen met de rijstmengeling.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien, de munt en de peterselie fijn.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Schil de koolrabi's.

  5. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de koolrabi's 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  8. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Snij een hoedje van de koolrabi's en hol uit met een koffielepel tot op ± 1 cm van de rand. Snij het vruchtvlees heel fijn.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het geperste knoflook glazig. Roer er de amandelschilfers en het vruchtvlees van de koolrabi's onder.

  11. Neem de kookpot van het vuur en meng er de rijst, de tomatenstukjes, de munt, de peterselie en de rozijnen onder. Kruid met peper en zout.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Vul de koolrabi's met de rijstmengeling en zet er de hoedjes op. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Schik 1 koolrabi op elk bord en serveer met brood. Geef er eventueel nog een quornfilet of veggieburger bij.

Tip

U kan ook uitgeholde courgettes, aubergines, paprika's of tomaten vullen met de rijstmengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 24.7 g
Eiwit 8.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal