- Bewaar

- Bewaar
Koolvisfilets op andijviebed met tomatensaus
Onze drankensuggesties
Bier Kwak Blonde Sterk blond bier Wijn Cono Sur 'Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley Chili Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de andijvie zeer fijn.
-
Bereiding:
-
Giet 1 dl droge witte wijn in een brede kookpan en schik er naast elkaar de diepgevroren stukken vis in. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat citroensap. Zet het deksel op de pan en laat op een matig vuur zachtjes garen (± 15 min.). Na een 10-tal minuten de vis voorzichtig omdraaien (1).
-
Intussen bereidt u de andijvie: smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de andijviesnippers in. Laat zonder deksel en op een hevig vuur gedurende ± 10 min. stoven. Roer regelmatig om en kruid met peper en zout. Werk af met 0,5 dl room.
-
Schik de andijvie op een schotel en schik er de stukken gare vis bovenop. Hou warm.
-
Laat het visnat op een hevig vuur inkoken tot er bijna geen vocht meer is. Voeg 1,5 dl room toe en laat 2 à 3 min. hevig koken. Doe er de gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten bij en 1 eetl. basilicum. Laat nog 3 min. verder koken zodat de saus lichtroze kleurt. Kruid volgens smaak met peper en zout. De saus moet lichtgebonden zijn.
-
Afwerking:
-
Lepel wat saus over de vis en de andijvie. Geef er gekookte aardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Bier Kwak Blonde Sterk blond bier Wijn Cono Sur 'Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley Chili Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de andijvie zeer fijn.
-
Bereiding:
-
Giet 1 dl droge witte wijn in een brede kookpan en schik er naast elkaar de diepgevroren stukken vis in. Kruid met peper en zout en besprenkel met wat citroensap. Zet het deksel op de pan en laat op een matig vuur zachtjes garen (± 15 min.). Na een 10-tal minuten de vis voorzichtig omdraaien (1).
-
Intussen bereidt u de andijvie: smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de andijviesnippers in. Laat zonder deksel en op een hevig vuur gedurende ± 10 min. stoven. Roer regelmatig om en kruid met peper en zout. Werk af met 0,5 dl room.
-
Schik de andijvie op een schotel en schik er de stukken gare vis bovenop. Hou warm.
-
Laat het visnat op een hevig vuur inkoken tot er bijna geen vocht meer is. Voeg 1,5 dl room toe en laat 2 à 3 min. hevig koken. Doe er de gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten bij en 1 eetl. basilicum. Laat nog 3 min. verder koken zodat de saus lichtroze kleurt. Kruid volgens smaak met peper en zout. De saus moet lichtgebonden zijn.
-
Afwerking:
-
Lepel wat saus over de vis en de andijvie. Geef er gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Kwak Blonde Sterk blond bier Wijn Cono Sur 'Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley Chili Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace