Korstgebak met kippenreepjes
Korstgebak met kippenreepjes

Korstgebak met kippenreepjes

50 min.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 19.3 g
Eiwit 26.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilet in fijne reepjes.

  3. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  4. Stoof de in schijfjes gesneden champignons gedurende 5 min. in 1 eetl. boter.

  5. Kruid met peper en zout. Besprenkel met wat citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Laat 3 eetl. boter goudbruin kleuren in een braadpan. Doe er de kippenreepjes in, en na 2 min. het gerookt spek. Roer onder elkaar, kruid met peper en zout en doe er de jeneverbessen bij. Laat 5 min. bakken en haal het vlees uit de pan.

  8. Giet er de verwarmde cognac in en flambeer (weg van de dampkap!). Als de vlam gedoofd is, giet u er de room bij. Laat indikken op een hevig vuur en doe het vlees samen met de gestoofde, uitgelekte champignons weer in de pan. Meng alles goed dooreen.

  9. Leg 2 plakjes bladerdeeg 1,5 cm over elkaar en kleef ze aan elkaar met een weinig water. Rol wat uit, zodat het deeg groot genoeg is om er een taartvorm van ± 22 cm diameter mee te bekleden. Doorprik het deeg enkele keren met een vork.

  10. Strooi 2 eetl. paneer- of griesmeel op de bodem en schep er de bereiding op.

  11. Rol het andere plakje bladerdeeg wat uit en gebruik het als deksel. Kleef het aan de bodem vast met wat water of wat eidooier. Knip het een paar keer in met de schaar (zodat de stoom kan ontsnappen) en strijk de pastei in met de losgeklopte eidooier.

  12. Bak gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C.

  13. Afwerking:
  14. Schuif de pastei op een serveerschotel en verdeel in porties. Geef er een gemengde salade met gesnipperde knoflook bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilet in fijne reepjes.

  3. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  4. Stoof de in schijfjes gesneden champignons gedurende 5 min. in 1 eetl. boter.

  5. Kruid met peper en zout. Besprenkel met wat citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Laat 3 eetl. boter goudbruin kleuren in een braadpan. Doe er de kippenreepjes in, en na 2 min. het gerookt spek. Roer onder elkaar, kruid met peper en zout en doe er de jeneverbessen bij. Laat 5 min. bakken en haal het vlees uit de pan.

  8. Giet er de verwarmde cognac in en flambeer (weg van de dampkap!). Als de vlam gedoofd is, giet u er de room bij. Laat indikken op een hevig vuur en doe het vlees samen met de gestoofde, uitgelekte champignons weer in de pan. Meng alles goed dooreen.

  9. Leg 2 plakjes bladerdeeg 1,5 cm over elkaar en kleef ze aan elkaar met een weinig water. Rol wat uit, zodat het deeg groot genoeg is om er een taartvorm van ± 22 cm diameter mee te bekleden. Doorprik het deeg enkele keren met een vork.

  10. Strooi 2 eetl. paneer- of griesmeel op de bodem en schep er de bereiding op.

  11. Rol het andere plakje bladerdeeg wat uit en gebruik het als deksel. Kleef het aan de bodem vast met wat water of wat eidooier. Knip het een paar keer in met de schaar (zodat de stoom kan ontsnappen) en strijk de pastei in met de losgeklopte eidooier.

  12. Bak gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C.

  13. Afwerking:
  14. Schuif de pastei op een serveerschotel en verdeel in porties. Geef er een gemengde salade met gesnipperde knoflook bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 34.4 g
Koolhydraat 19.3 g
Eiwit 26.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Genereuze en fruitige witte wijn met een weelderig boeket van rijp fruit en een licht rokerige toets. Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze cru uit Beaujolais heeft een heerlijk boeket en een aangenaam soepele en fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal