Kotelet zonder been met blackwellsaus, bloemkool en ovenkroketjes
Kotelet zonder been met blackwellsaus, bloemkool en ovenkroketjes

Kotelet zonder been met blackwellsaus, bloemkool en ovenkroketjes

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 28.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 53.5 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Bereiding:
  7. Schik de kroketten op een bakplaat met bakpapier en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Kook intussen de bloemkoolroosjes ± 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt de boter in een pan en bak de koteletten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  10. Verwijder het vet uit de pan. Voeg de pickles toe en blus met de room. Kook 1 min. en kruid met peper en zout.

  11. Meng de peterselie onder de bloemkool.

  12. Afwerking:
  13. Lepel de saus over de koteletten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bloemkool in roosjes.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Bereiding:
  7. Schik de kroketten op een bakplaat met bakpapier en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Kook intussen de bloemkoolroosjes ± 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt de boter in een pan en bak de koteletten ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  10. Verwijder het vet uit de pan. Voeg de pickles toe en blus met de room. Kook 1 min. en kruid met peper en zout.

  11. Meng de peterselie onder de bloemkool.

  12. Afwerking:
  13. Lepel de saus over de koteletten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 28.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 53.5 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. '16 Maanden' Michele Chiarlo Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal