Koteletten in groentesaus met rozemarijnaardappelen
Koteletten in groentesaus met rozemarijnaardappelen

Koteletten in groentesaus met rozemarijnaardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 41.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgette, de wortel en de stengel selder in blokjes van 1/2 cm.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij ook in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Rits de blaadjes van de oregano en de rozemarijn en hak fijn.

  6. Boen de aardappelen goed schoon, dep ze droog en snij in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Leg de krielaardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de fijngehakte rozemarijn, zwarte peper en zout. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kruid intussen het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de koteletten aan beide kanten mooi bruin (ze moeten niet gaar zijn). Haal uit de pan en zet opzij.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook, de selder- en wortelblokjes en de fijngehakte oregano enkele min. al roerend.

  12. Schep er de courgette- en paprikablokjes bij en kruid met de cayennepeper. Roerbak 15 min.

  13. Voeg de witte wijn en de tomatenstukjes toe, breng aan de kook en laat 2 min. sudderen.

  14. Doe er de koteletten opnieuw bij en laat nog 8 min. garen. Kruid met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgette, de wortel en de stengel selder in blokjes van 1/2 cm.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij ook in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Rits de blaadjes van de oregano en de rozemarijn en hak fijn.

  6. Boen de aardappelen goed schoon, dep ze droog en snij in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Leg de krielaardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de fijngehakte rozemarijn, zwarte peper en zout. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kruid intussen het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de koteletten aan beide kanten mooi bruin (ze moeten niet gaar zijn). Haal uit de pan en zet opzij.

  11. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook, de selder- en wortelblokjes en de fijngehakte oregano enkele min. al roerend.

  12. Schep er de courgette- en paprikablokjes bij en kruid met de cayennepeper. Roerbak 15 min.

  13. Voeg de witte wijn en de tomatenstukjes toe, breng aan de kook en laat 2 min. sudderen.

  14. Doe er de koteletten opnieuw bij en laat nog 8 min. garen. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 41.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Trappistenbier Wijn Vieux Truffiers A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal