- Bewaar

- Bewaar
Koteletten in groentesaus met rozemarijnaardappelen
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Trappistenbier Wijn Vieux Truffiers A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgette, de wortel en de stengel selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij ook in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de oregano en de rozemarijn en hak fijn.
-
Boen de aardappelen goed schoon, dep ze droog en snij in 4.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Leg de krielaardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de fijngehakte rozemarijn, zwarte peper en zout. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kruid intussen het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de koteletten aan beide kanten mooi bruin (ze moeten niet gaar zijn). Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook, de selder- en wortelblokjes en de fijngehakte oregano enkele min. al roerend.
-
Schep er de courgette- en paprikablokjes bij en kruid met de cayennepeper. Roerbak 15 min.
-
Voeg de witte wijn en de tomatenstukjes toe, breng aan de kook en laat 2 min. sudderen.
-
Doe er de koteletten opnieuw bij en laat nog 8 min. garen. Kruid met zwarte peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Trappistenbier Wijn Vieux Truffiers A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgette, de wortel en de stengel selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij ook in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de oregano en de rozemarijn en hak fijn.
-
Boen de aardappelen goed schoon, dep ze droog en snij in 4.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Leg de krielaardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de fijngehakte rozemarijn, zwarte peper en zout. Bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kruid intussen het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de koteletten aan beide kanten mooi bruin (ze moeten niet gaar zijn). Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook, de selder- en wortelblokjes en de fijngehakte oregano enkele min. al roerend.
-
Schep er de courgette- en paprikablokjes bij en kruid met de cayennepeper. Roerbak 15 min.
-
Voeg de witte wijn en de tomatenstukjes toe, breng aan de kook en laat 2 min. sudderen.
-
Doe er de koteletten opnieuw bij en laat nog 8 min. garen. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Rood Trappistenbier Wijn Vieux Truffiers A.O.P. Côtes du Rhône