- Bewaar

- Bewaar
Kotelettengebraad met zuiderse aardappelschotel en venkel
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Stamp of Australia | Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië Château Branda | A.O.P. Puisseguin-Saint-Émilion
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water onderdompelt) en snij in dikke schijven.
-
Schil de aardappelen en snij in flinterdunne schijfjes.
-
Hak de peterselie fijn en scheur de mozzarella in stukjes.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Maak de aardappelschotel: schik de schijfjes aardappel en tomaat dakpansgewijs in een ovenschotel. Verdeel er de olijven en de peterselie over. Kruid met peper en zout en giet er de bouillon over. Bestrooi met de mozzarella en het kruidentuiltje.
-
Bereiding:
-
Schik het gebraad in een ovenschotel en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zet de aardappelschotel na 10 min. ook in de oven 3 Snipper ondertussen de sjalotten, het knoflook en de basilicumblaadjes fijn. Meng er 3 eetl. olijfolie en het paneermeel onder. Kruid met peper en zout.
-
Haal het gebraad uit de oven en bestrijk het met de sjalottenmengeling. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat het gebraad en de aardappelen nog 45 min. gaar worden.
-
Snij ondertussen de venkelknollen in fijne reepjes.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes
-
5 min. gaar op een zacht vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat de venkel niet aanbrandt. Kruid met peper en zout en breng op smaak met het citroensap.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes van 1,5 cm dik en serveer met de aardappelen en de gebakken venkel.
Voor diepvriesvlees Laat een diepgevroren ribstukgebraad oppervlakkig ontdooien.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Stamp of Australia | Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië Château Branda | A.O.P. Puisseguin-Saint-Émilion
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water onderdompelt) en snij in dikke schijven.
-
Schil de aardappelen en snij in flinterdunne schijfjes.
-
Hak de peterselie fijn en scheur de mozzarella in stukjes.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Maak de aardappelschotel: schik de schijfjes aardappel en tomaat dakpansgewijs in een ovenschotel. Verdeel er de olijven en de peterselie over. Kruid met peper en zout en giet er de bouillon over. Bestrooi met de mozzarella en het kruidentuiltje.
-
Bereiding:
-
Schik het gebraad in een ovenschotel en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zet de aardappelschotel na 10 min. ook in de oven 3 Snipper ondertussen de sjalotten, het knoflook en de basilicumblaadjes fijn. Meng er 3 eetl. olijfolie en het paneermeel onder. Kruid met peper en zout.
-
Haal het gebraad uit de oven en bestrijk het met de sjalottenmengeling. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat het gebraad en de aardappelen nog 45 min. gaar worden.
-
Snij ondertussen de venkelknollen in fijne reepjes.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes
-
5 min. gaar op een zacht vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat de venkel niet aanbrandt. Kruid met peper en zout en breng op smaak met het citroensap.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes van 1,5 cm dik en serveer met de aardappelen en de gebakken venkel.
Voor diepvriesvlees Laat een diepgevroren ribstukgebraad oppervlakkig ontdooien.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Stamp of Australia | Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië Château Branda | A.O.P. Puisseguin-Saint-Émilion