Koude erwtensoep met spinazie
Koude erwtensoep met spinazie

Koude erwtensoep met spinazie

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 32.9 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 10.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Plet het vruchtvlees van de avocado en meng met 2 eetl. zure room en 0,5 eetl. citroensap. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Smeer een dunne laag van het avocadomengsel op de 2 sneden gekookte ham en rol ze strak op. Laat in de koelkast opstijven.

  4. Hak de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Breng 0,5 L bouillon met fijne tuinkruiden aan de kook. Doe er de diepgevroren erwtjes bij. Kruid met 2 koffiel. dragon, peper en zout.

  7. Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat 15 min. sudderen.

  8. Voeg de diepgevroren spinazieblaadjes toe en laat nog 10 min. koken.

  9. Mix de soep heel fijn. Laat volledig afkoelen.

  10. Meng 1/2 dl olijfolie en 2 dl lichte room. Doe dit mengsel bij de koude soep en klop goed op.

  11. Haal de rolletjes ham uit de koelkast en snij in reepjes van ongeveer 1 cm.

  12. Afwerking:
  13. Giet de koude soep in diepe borden en werk af met reepjes gevulde ham. Bestrooi met fijngehakte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Plet het vruchtvlees van de avocado en meng met 2 eetl. zure room en 0,5 eetl. citroensap. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Smeer een dunne laag van het avocadomengsel op de 2 sneden gekookte ham en rol ze strak op. Laat in de koelkast opstijven.

  4. Hak de peterselie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Breng 0,5 L bouillon met fijne tuinkruiden aan de kook. Doe er de diepgevroren erwtjes bij. Kruid met 2 koffiel. dragon, peper en zout.

  7. Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat 15 min. sudderen.

  8. Voeg de diepgevroren spinazieblaadjes toe en laat nog 10 min. koken.

  9. Mix de soep heel fijn. Laat volledig afkoelen.

  10. Meng 1/2 dl olijfolie en 2 dl lichte room. Doe dit mengsel bij de koude soep en klop goed op.

  11. Haal de rolletjes ham uit de koelkast en snij in reepjes van ongeveer 1 cm.

  12. Afwerking:
  13. Giet de koude soep in diepe borden en werk af met reepjes gevulde ham. Bestrooi met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 32.9 g
Koolhydraat 8.2 g
Eiwit 10.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Ducla (wit) A.C. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal