Kreeft met champignonrisotto en spinazie
Kreeft met champignonrisotto en spinazie

Kreeft met champignonrisotto en spinazie

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 52.3 g
Eiwit 28 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper 1/2 ui fijn, snij de andere helft in grove stukken.

  3. Snij de wortel en peterselietakjes in grove stukken.

  4. Snij de champignons in 4 à 6.

  5. Snipper de knoflook fijn.

  6. Snij 4 gelijke schijfjes uit de limoen. Pers de rest van de limoen uit, zodat u 1 eetl. sap bekomt.

  7. Bereiding:
  8. Breng 1 L water aan de kook in een kookpan en voeg de grove stukken ui, wortel en peterselie toe. Dompel er de diepgevroren kreeften in onder en kruid met tijm, het laurierblaadje en het verkruimelde visbouillonblokje. Laat 15 min. koken op een hevig vuur. Zet daarna het vuur af en laat de kreeften verder rusten.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de champignons gedurende 2 min. Besprenkel met het limoensap en kruid naar smaak met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Bak in dezelfde kookpan de fijngesnipperde ui glazig in 2 eetl. olijfolie. Voeg de rijst toe en laat glazig worden. Overgiet met de wijn en 3 dl water, voeg het verkruimeld rijstbouillonblokje toe en laat al roerend 15 min. verder garen. Roer er de champignons onder. Haal van het vuur en hou warm.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere kookpan, stoof de knoflook en voeg de diepgevroren spinazie en de room toe. Laat zachtjes opwarmen. Kruid naar smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

  12. Snij de kreeften in 2 en haal het kreeftenvlees uit de schaal.

  13. Afwerking:
  14. Plaats met behulp van een metalen ring (of met een leeg yoghurtpotje, waar u de bodem hebt uitgesneden) een torentje champignonrisotto in het midden van het bord. Leg er een stuk kreeft bij en lepel er de spinazie met room naast. Versier met het schijfje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper 1/2 ui fijn, snij de andere helft in grove stukken.

  3. Snij de wortel en peterselietakjes in grove stukken.

  4. Snij de champignons in 4 à 6.

  5. Snipper de knoflook fijn.

  6. Snij 4 gelijke schijfjes uit de limoen. Pers de rest van de limoen uit, zodat u 1 eetl. sap bekomt.

  7. Bereiding:
  8. Breng 1 L water aan de kook in een kookpan en voeg de grove stukken ui, wortel en peterselie toe. Dompel er de diepgevroren kreeften in onder en kruid met tijm, het laurierblaadje en het verkruimelde visbouillonblokje. Laat 15 min. koken op een hevig vuur. Zet daarna het vuur af en laat de kreeften verder rusten.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de champignons gedurende 2 min. Besprenkel met het limoensap en kruid naar smaak met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.

  10. Bak in dezelfde kookpan de fijngesnipperde ui glazig in 2 eetl. olijfolie. Voeg de rijst toe en laat glazig worden. Overgiet met de wijn en 3 dl water, voeg het verkruimeld rijstbouillonblokje toe en laat al roerend 15 min. verder garen. Roer er de champignons onder. Haal van het vuur en hou warm.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere kookpan, stoof de knoflook en voeg de diepgevroren spinazie en de room toe. Laat zachtjes opwarmen. Kruid naar smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

  12. Snij de kreeften in 2 en haal het kreeftenvlees uit de schaal.

  13. Afwerking:
  14. Plaats met behulp van een metalen ring (of met een leeg yoghurtpotje, waar u de bodem hebt uitgesneden) een torentje champignonrisotto in het midden van het bord. Leg er een stuk kreeft bij en lepel er de spinazie met room naast. Versier met het schijfje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 52.3 g
Eiwit 28 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Wijn Hardys Crest Chardonnay-Sauvignon Blanc Australië Wijn Exotisch getinte wereldwijn boordevol citrus-aroma's en die typische, frisse sauvignontoets. Vol en rond in de mond. Elegante afdronk met fijne houttoets.

Bekijk het recept digitaal