- Bewaar

- Bewaar
Kreeft met groentereepjes en warme cocktailsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis A.O.P. `La Jouchère' - Michel Laroche Signature du Cléray - Chenin Blanc A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.
-
Snij de wortel, de prei en de selder in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
30 min.
-
Haal de kreeften uit de verpakking en doe samen met het vocht in een ruime kookpot. Verwarm 10 min. op een zacht vuur. Haal de kreeften daarna uit de kookpot en hou warm.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de groenten ± 8 min. gaar.
-
Doe de witte wijn in een braadpan en laat inkoken tot u 2 eetl. overhoudt.
-
Roer de tomatenketchup en de room onder de wijn, en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Kruid met de worcestersaus, de tabasco, peper en zout.
-
Snij de kreeften in 2 (zie tip op p. 79).
-
Afwerking:
-
Leg een halve kreeft op elk bord en verdeel er de groentereepjes rond. Lepel wat saus over de kreeft. Geef er de rest apart bij.
-
Serveer met stokbrood.
Zet kommetjes met warm water en citroensap op tafel om de handen te verfrissen.
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis A.O.P. `La Jouchère' - Michel Laroche Signature du Cléray - Chenin Blanc A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.
-
Snij de wortel, de prei en de selder in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
30 min.
-
Haal de kreeften uit de verpakking en doe samen met het vocht in een ruime kookpot. Verwarm 10 min. op een zacht vuur. Haal de kreeften daarna uit de kookpot en hou warm.
-
Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de groenten ± 8 min. gaar.
-
Doe de witte wijn in een braadpan en laat inkoken tot u 2 eetl. overhoudt.
-
Roer de tomatenketchup en de room onder de wijn, en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Kruid met de worcestersaus, de tabasco, peper en zout.
-
Snij de kreeften in 2 (zie tip op p. 79).
-
Afwerking:
-
Leg een halve kreeft op elk bord en verdeel er de groentereepjes rond. Lepel wat saus over de kreeft. Geef er de rest apart bij.
-
Serveer met stokbrood.
Zet kommetjes met warm water en citroensap op tafel om de handen te verfrissen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis A.O.P. `La Jouchère' - Michel Laroche Signature du Cléray - Chenin Blanc A.O.P. Anjou