Kreeft met groentereepjes en warme cocktailsaus
Kreeft met groentereepjes en warme cocktailsaus

Kreeft met groentereepjes en warme cocktailsaus

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 228 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 7 g
Eiwit 19.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.

  3. Snij de wortel, de prei en de selder in dunne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. 30 min.

  6. Haal de kreeften uit de verpakking en doe samen met het vocht in een ruime kookpot. Verwarm 10 min. op een zacht vuur. Haal de kreeften daarna uit de kookpot en hou warm.

  7. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de groenten ± 8 min. gaar.

  8. Doe de witte wijn in een braadpan en laat inkoken tot u 2 eetl. overhoudt.

  9. Roer de tomatenketchup en de room onder de wijn, en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  10. Kruid met de worcestersaus, de tabasco, peper en zout.

  11. Snij de kreeften in 2 (zie tip op p. 79).

  12. Afwerking:
  13. Leg een halve kreeft op elk bord en verdeel er de groentereepjes rond. Lepel wat saus over de kreeft. Geef er de rest apart bij.

  14. Serveer met stokbrood.

Tip

Zet kommetjes met warm water en citroensap op tafel om de handen te verfrissen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.

  3. Snij de wortel, de prei en de selder in dunne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. 30 min.

  6. Haal de kreeften uit de verpakking en doe samen met het vocht in een ruime kookpot. Verwarm 10 min. op een zacht vuur. Haal de kreeften daarna uit de kookpot en hou warm.

  7. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de groenten ± 8 min. gaar.

  8. Doe de witte wijn in een braadpan en laat inkoken tot u 2 eetl. overhoudt.

  9. Roer de tomatenketchup en de room onder de wijn, en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  10. Kruid met de worcestersaus, de tabasco, peper en zout.

  11. Snij de kreeften in 2 (zie tip op p. 79).

  12. Afwerking:
  13. Leg een halve kreeft op elk bord en verdeel er de groentereepjes rond. Lepel wat saus over de kreeft. Geef er de rest apart bij.

  14. Serveer met stokbrood.

Tip

Zet kommetjes met warm water en citroensap op tafel om de handen te verfrissen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 228 kcal
Vet 10.8 g
Koolhydraat 7 g
Eiwit 19.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chablis A.O.P. `La Jouchère' - Michel Laroche Signature du Cléray - Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal