Kreeft met Venetiaanse saus
Kreeft met Venetiaanse saus

Kreeft met Venetiaanse saus

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 16.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeften volledig ontdooien en snij in 2.

  3. Snij de kerstomaten middendoor.

  4. Snij de limoen in schijfjes.

  5. Klop de room lichtjes los.

  6. Bereiding:
  7. Doe de visfond en de diepgevroren kervelbolletjes in een kookpan en laat 8 min. koken op een hevig vuur, tot de saus voor de helft ingekookt is. Mix tot een glad sausje en duw het vocht door een fijne zeef of handdoek.

  8. Meng het vocht met de mayonaise en de losgeklopte room. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een bedje sla en versier met de kerstomaten, gemengde scheuten en een stukje limoen. Plaats een halve kreeft op de sla en lepel er wat saus over. Dien op met een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeften volledig ontdooien en snij in 2.

  3. Snij de kerstomaten middendoor.

  4. Snij de limoen in schijfjes.

  5. Klop de room lichtjes los.

  6. Bereiding:
  7. Doe de visfond en de diepgevroren kervelbolletjes in een kookpan en laat 8 min. koken op een hevig vuur, tot de saus voor de helft ingekookt is. Mix tot een glad sausje en duw het vocht door een fijne zeef of handdoek.

  8. Meng het vocht met de mayonaise en de losgeklopte room. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een bedje sla en versier met de kerstomaten, gemengde scheuten en een stukje limoen. Plaats een halve kreeft op de sla en lepel er wat saus over. Dien op met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 16.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Jouchère A.C. Chablis 1er Cru Wijn Droge witte bourgogne met een delicaat boeket en een lichte groenzweem in de kleur. Wijn Grüner Veltliner Oostenrijk Wijn De meest typische druif in Oostenrijk is grüner veltliner. Droge en frisse licht groenige wijn met vinnige smaak.

Bekijk het recept digitaal