Krieltjesgratin met spek en prei
Krieltjesgratin met spek en prei

Krieltjesgratin met spek en prei

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 45.7 g
Verzadigd vet 24.2 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 9 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 33.7 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preien in heel fijne ringen.

  3. Snij de champignons in 2 of 4.

  4. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Doe de krieltjes, de prei, de champignons, de hazelnoten en de spekblokjes in een grote ovenschaal.

  8. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met het paprikapoeder en zwarte peper.

  9. Meng de room onder de geitenkaas en giet over de krieltjes.

  10. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preien in heel fijne ringen.

  3. Snij de champignons in 2 of 4.

  4. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Doe de krieltjes, de prei, de champignons, de hazelnoten en de spekblokjes in een grote ovenschaal.

  8. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met het paprikapoeder en zwarte peper.

  9. Meng de room onder de geitenkaas en giet over de krieltjes.

  10. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 45.7 g
Verzadigd vet 24.2 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 9 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 33.7 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Bruin Trappistenbier met een verfijnd boeket van mout en gist. Licht bitter van smaak, met fijne houttoetsen. Wijn Dama de Toro Tempranillo `Barrel Aged' - D.O. Toro - Spanje Felrode wijn met aroma's van fruit en zoete kruiden. Fruitige, volle en vlezige smaak.

Bekijk het recept digitaal