Krokant torentje met tongrolletjes en oosterse vissaus
Krokant torentje met tongrolletjes en oosterse vissaus

Krokant torentje met tongrolletjes en oosterse vissaus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 27.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij 12 gelijke cirkels (Ø ± 10 cm) uit de vellen brickdeeg.

  5. Schik 4 torentjes van telkens 3 brickdeegcirkels op een bakplaat. Bestrijk met olijfolie en zet 5 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng de bouillon samen met de witte wijn aan de kook in een kookpot. Leg de diepgevroren hondstongrolletjes in een stoommandje en stoom 15 min. gaar.

  8. Meng intussen de sojasaus met het limoensap en de sherryazijn in een steelpan, en breng aan de kook. Verdeel de koude boter in klontjes, zet het vuur lager en klop de klontjes stevig onder de saus tot ze mooi gebonden is.

  9. Voeg net voor het opdienen de lompviseieren toe en breng op smaak met peper.

  10. Afwerking:
  11. Lepel wat saus op een bord en schik er 2 hondstongrolletjes op.

  12. Plaats een torentje van brickdeeg op de hondstongrolletjes en bedek met preikiemen. Serveer met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij 12 gelijke cirkels (Ø ± 10 cm) uit de vellen brickdeeg.

  5. Schik 4 torentjes van telkens 3 brickdeegcirkels op een bakplaat. Bestrijk met olijfolie en zet 5 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng de bouillon samen met de witte wijn aan de kook in een kookpot. Leg de diepgevroren hondstongrolletjes in een stoommandje en stoom 15 min. gaar.

  8. Meng intussen de sojasaus met het limoensap en de sherryazijn in een steelpan, en breng aan de kook. Verdeel de koude boter in klontjes, zet het vuur lager en klop de klontjes stevig onder de saus tot ze mooi gebonden is.

  9. Voeg net voor het opdienen de lompviseieren toe en breng op smaak met peper.

  10. Afwerking:
  11. Lepel wat saus op een bord en schik er 2 hondstongrolletjes op.

  12. Plaats een torentje van brickdeeg op de hondstongrolletjes en bedek met preikiemen. Serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 9 g
Eiwit 27.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Ommegang Speciaalbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel'

Bekijk het recept digitaal