Krokante honingkrieltjes met geitenkaas
Krokante honingkrieltjes met geitenkaas

Krokante honingkrieltjes met geitenkaas

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog.

  4. Maak in elke krielaardappel inkepingen in de breedte tot op 2/3 van de onderkant. Laat 1 à 2 mm tussen elke inkeping.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Schik de krielaardappelen naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de boter en de olijfolie over.

  8. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Draai de aardappelen regelmatig om, zodat ze gelijkmatig bakken.

  9. Verdeel er de honing over en laat nog 5 min. verder bakken.

  10. Verdeel er wat geitenkaas over en kruid met zwarte peper en een beetje zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog.

  4. Maak in elke krielaardappel inkepingen in de breedte tot op 2/3 van de onderkant. Laat 1 à 2 mm tussen elke inkeping.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Schik de krielaardappelen naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de boter en de olijfolie over.

  8. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Draai de aardappelen regelmatig om, zodat ze gelijkmatig bakken.

  9. Verdeel er de honing over en laat nog 5 min. verder bakken.

  10. Verdeel er wat geitenkaas over en kruid met zwarte peper en een beetje zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 2.1 g

Bekijk het recept digitaal