Krokante kabeljauw in dilleroom met bloemkool en krieltjes
Krokante kabeljauw in dilleroom met bloemkool en krieltjes

Krokante kabeljauw in dilleroom met bloemkool en krieltjes

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 42.9 g
Suiker 8.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 48.3 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Hak de dille fijn. Mix samen met de room en kruid met peper en zout.

  5. Rasp de grana padano.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn en meng met de panko, de geraspte kaas en de olijfolie.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Schik de stukken kabeljauw in een ovenschaal en verdeel er de pankomengeling over.

  10. Schik de krieltjes en de bloemkoolroosjes rond de vis. Giet er de dilleroom over.

  11. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Meng de waterkers net voor het opdienen onder de krieltjes en de bloemkool.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kabeljauw samen met de krieltjes en de bloemkool over de borden. Bestrooi met de garnalen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  4. Hak de dille fijn. Mix samen met de room en kruid met peper en zout.

  5. Rasp de grana padano.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn en meng met de panko, de geraspte kaas en de olijfolie.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Schik de stukken kabeljauw in een ovenschaal en verdeel er de pankomengeling over.

  10. Schik de krieltjes en de bloemkoolroosjes rond de vis. Giet er de dilleroom over.

  11. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Meng de waterkers net voor het opdienen onder de krieltjes en de bloemkool.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kabeljauw samen met de krieltjes en de bloemkool over de borden. Bestrooi met de garnalen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 14.6 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 42.9 g
Suiker 8.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 48.3 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 IPA In het uitgesproken aroma van dit amberbier zit opvallend veel hop met een florale toets. De afdronk is fijn en aangenaam bitter. Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P., Sur Lie - Clos de la Chapelle `Prestige' Droge witte loirewijn die gerijpt heeft op zijn fijne bezinksel. Nerveus, fris en licht pittig van smaak.

Bekijk het recept digitaal