- Bewaar

- Bewaar
Krokante kippenreepjes met paprikasaus
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine du Château d'Eau | Pinot Noir | I.G.P. Pays d'Oc Wijn Morgon A.O.P. | Chalandon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Verkruimel de chips tot ze heel fijn zijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).
-
Snij de kipfilets in reepjes en klop het eiwit los. Wentel elk reepje in het losgeklopte eiwit en kruid met peper, zout en paprika poeder. Wentel de reepjes daarna in de verkruimelde chips.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Bereiding:
-
Leg de gepaneerde kippenreepjes op bakpapier en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook en laat de paprikablokjes 10 min. gaar worden. Mix fijn en giet door een zeef. Doe er de boter bij en kruid met peper en zout. Warm nog even op.
-
Afwerking:
-
Lepel de paprikasaus rond de krokante kippenreepjes en serveer met gekookte aardappelen en broccoli.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine du Château d'Eau | Pinot Noir | I.G.P. Pays d'Oc Wijn Morgon A.O.P. | Chalandon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Verkruimel de chips tot ze heel fijn zijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).
-
Snij de kipfilets in reepjes en klop het eiwit los. Wentel elk reepje in het losgeklopte eiwit en kruid met peper, zout en paprika poeder. Wentel de reepjes daarna in de verkruimelde chips.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Bereiding:
-
Leg de gepaneerde kippenreepjes op bakpapier en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook en laat de paprikablokjes 10 min. gaar worden. Mix fijn en giet door een zeef. Doe er de boter bij en kruid met peper en zout. Warm nog even op.
-
Afwerking:
-
Lepel de paprikasaus rond de krokante kippenreepjes en serveer met gekookte aardappelen en broccoli.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine du Château d'Eau | Pinot Noir | I.G.P. Pays d'Oc Wijn Morgon A.O.P. | Chalandon