Krokante oosterse salade
Krokante oosterse salade

Krokante oosterse salade

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 129 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 10.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de tofu in blokjes van 1,5 cm.

  4. Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los.

  5. Schil en rasp de gember.

  6. Hak de koriander fijn.

  7. Pers de limoen.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  10. Snij de halve komkommer in 2, verwijder de zaadjes met een lepel en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  11. Bereiding:
  12. Meng de tofublokjes met de geraspte gember, de koriander, het limoensap, de lente-ui en het pepertje, de stukjes komkommer, de sojasaus, de honing en de sesamzaadjes. Kruid met zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Leg de blaadjes sla op de borden en giet er de tofusalade en de dressing over. Dien op met brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de tofu in blokjes van 1,5 cm.

  4. Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los.

  5. Schil en rasp de gember.

  6. Hak de koriander fijn.

  7. Pers de limoen.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn.

  9. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  10. Snij de halve komkommer in 2, verwijder de zaadjes met een lepel en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  11. Bereiding:
  12. Meng de tofublokjes met de geraspte gember, de koriander, het limoensap, de lente-ui en het pepertje, de stukjes komkommer, de sojasaus, de honing en de sesamzaadjes. Kruid met zwarte peper.

  13. Afwerking:
  14. Leg de blaadjes sla op de borden en giet er de tofusalade en de dressing over. Dien op met brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 129 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 10.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc Central Valley - Chili (witte wijn) Stonecross Sauvignon Blanc-Sémillon Zuid-Afrika (witte wijn)

Bekijk het recept digitaal