Krokante sint-jakobsnoten met quinoa en frisgroene coulis

Krokante sint-jakobsnoten met quinoa en frisgroene coulis

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 50.2 g
Eiwit 18.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 25 min. + afkoelen)

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.

  6. Schik de sneetjes grisonvlees op een bakplaat met bakpapier en bak 10 à 15 min. krokant in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  7. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in 3 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  8. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes van 1/2 cm. Meng er 2 eetl. olijfolie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout en roer onder de afgekoelde quinoa.

  9. Snipper de sjalot fijn.

  10. Klop het ei los. Wentel de sint-jakobsnoten eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko. Zet in de koelkast tot gebruik.

  11. Bereiding:
  12. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de spinazieblaadjes en de waterkers onder en laat 2 à 3 min. slinken.

  13. Overgiet met de room en de visbouillon en laat 2 min. koken. Mix tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  14. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin.

  15. Afwerking:
  16. Schep enkele lepels waterkerscoulis op elk bord en verdeel er de quinoa over. Schik er telkens 3 sint-jakobsnoten op. Verkruimel er het grisonvlees over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 25 min. + afkoelen)

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.

  6. Schik de sneetjes grisonvlees op een bakplaat met bakpapier en bak 10 à 15 min. krokant in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  7. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in 3 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  8. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes van 1/2 cm. Meng er 2 eetl. olijfolie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout en roer onder de afgekoelde quinoa.

  9. Snipper de sjalot fijn.

  10. Klop het ei los. Wentel de sint-jakobsnoten eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko. Zet in de koelkast tot gebruik.

  11. Bereiding:
  12. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de spinazieblaadjes en de waterkers onder en laat 2 à 3 min. slinken.

  13. Overgiet met de room en de visbouillon en laat 2 min. koken. Mix tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  14. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin.

  15. Afwerking:
  16. Schep enkele lepels waterkerscoulis op elk bord en verdeel er de quinoa over. Schik er telkens 3 sint-jakobsnoten op. Verkruimel er het grisonvlees over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 50.2 g
Eiwit 18.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. 'La Tuilerie'

Bekijk het recept digitaal