- Bewaar
- Bewaar
Krokante sint-jakobsnoten met quinoa en frisgroene coulis
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. 'La Tuilerie'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min. + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Schik de sneetjes grisonvlees op een bakplaat met bakpapier en bak 10 à 15 min. krokant in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in 3 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
-
Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes van 1/2 cm. Meng er 2 eetl. olijfolie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout en roer onder de afgekoelde quinoa.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Klop het ei los. Wentel de sint-jakobsnoten eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de spinazieblaadjes en de waterkers onder en laat 2 à 3 min. slinken.
-
Overgiet met de room en de visbouillon en laat 2 min. koken. Mix tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Afwerking:
-
Schep enkele lepels waterkerscoulis op elk bord en verdeel er de quinoa over. Schik er telkens 3 sint-jakobsnoten op. Verkruimel er het grisonvlees over.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. 'La Tuilerie'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min. + afkoelen)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Schik de sneetjes grisonvlees op een bakplaat met bakpapier en bak 10 à 15 min. krokant in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in 3 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
-
Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes van 1/2 cm. Meng er 2 eetl. olijfolie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout en roer onder de afgekoelde quinoa.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Klop het ei los. Wentel de sint-jakobsnoten eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Roer er de spinazieblaadjes en de waterkers onder en laat 2 à 3 min. slinken.
-
Overgiet met de room en de visbouillon en laat 2 min. koken. Mix tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Afwerking:
-
Schep enkele lepels waterkerscoulis op elk bord en verdeel er de quinoa over. Schik er telkens 3 sint-jakobsnoten op. Verkruimel er het grisonvlees over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. 'La Tuilerie'