Kruidig stoofpotje met konijn
Kruidig stoofpotje met konijn

Kruidig stoofpotje met konijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 912 kcal
Vet 42.5 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 10.9 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 70.5 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de selder in stukken. Snij de champignons in plakjes.

  3. Snij de pancetta in reepjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bind het kaneelstokje samen met de takjes tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een grote stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Haal de stukken konijn uit de kookpot en stoof de pancetta kort aan. Voeg de ui, het knoflook, de selder en de wortelen toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat ± 6 min. stoven.

  10. Overgiet met de wijn en laat 5 min. koken. Voeg de tomatenstukjes en de jeneverbessen toe.

  11. Leg de stukken konijn opnieuw in de kookpot en voeg het kruidenbundeltje toe. Dek af en laat ± 1 u. 30 min. sudderen.

  12. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de champignons goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de champignons toe aan het stoofpotje met konijn en meng goed door elkaar.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Snij 50 g wortel en 40 g witte selder in stukjes. 2 Kook de aardappel 20 min. in een bodempje water. Voeg na 5 min. de wortel en de selder toe. Voeg na 10 min. 25 g konijn toe. 3 Giet af. Plet de aardappel en de groenten fijn en snij het konijn in stukjes. Meng met 10 g tomatenstukjes en 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de selder in stukken. Snij de champignons in plakjes.

  3. Snij de pancetta in reepjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Bind het kaneelstokje samen met de takjes tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een grote stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Haal de stukken konijn uit de kookpot en stoof de pancetta kort aan. Voeg de ui, het knoflook, de selder en de wortelen toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat ± 6 min. stoven.

  10. Overgiet met de wijn en laat 5 min. koken. Voeg de tomatenstukjes en de jeneverbessen toe.

  11. Leg de stukken konijn opnieuw in de kookpot en voeg het kruidenbundeltje toe. Dek af en laat ± 1 u. 30 min. sudderen.

  12. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de champignons goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de champignons toe aan het stoofpotje met konijn en meng goed door elkaar.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Snij 50 g wortel en 40 g witte selder in stukjes. 2 Kook de aardappel 20 min. in een bodempje water. Voeg na 5 min. de wortel en de selder toe. Voeg na 10 min. 25 g konijn toe. 3 Giet af. Plet de aardappel en de groenten fijn en snij het konijn in stukjes. Meng met 10 g tomatenstukjes en 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 912 kcal
Vet 42.5 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 43.1 g
Suiker 10.9 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 70.5 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt

Bekijk het recept digitaal