Kruidige aardappelgratin met venkel, ham en tomaat
Kruidige aardappelgratin met venkel, ham en tomaat

Kruidige aardappelgratin met venkel, ham en tomaat

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 27.6 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 14.5 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 37.3 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Verwijder de harde kern uit de venkels en snij in lange repen. - Snij de tomaten in fijne schijven. - Voeg de melk toe aan de kruidenkaas en klop los met een vork. Roer er de bloem onder. - Meng het paneermeel onder de geraspte kaas.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes 5 à 10 min. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.

  6. Verdeel de gebakken venkel, de tomatenschijven en de sneetjes ham over 1 of meerdere ovenschaaltjes.

  7. Bedek met de aardappelen en giet er de kruidenkaasmengeling over. Bestrooi met de mengeling van paneermeel en kaas.

  8. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Als je deze gratin vooraf maakt, zet hem dan de eerste keer maar 20 min. in de oven. De volgende dag zet je hem opnieuw ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Voor het opwarmen kan je eventueel nog een scheutje melk toevoegen, zodat de schotel minder snel uitdroogt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Verwijder de harde kern uit de venkels en snij in lange repen. - Snij de tomaten in fijne schijven. - Voeg de melk toe aan de kruidenkaas en klop los met een vork. Roer er de bloem onder. - Meng het paneermeel onder de geraspte kaas.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes 5 à 10 min. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.

  6. Verdeel de gebakken venkel, de tomatenschijven en de sneetjes ham over 1 of meerdere ovenschaaltjes.

  7. Bedek met de aardappelen en giet er de kruidenkaasmengeling over. Bestrooi met de mengeling van paneermeel en kaas.

  8. Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Als je deze gratin vooraf maakt, zet hem dan de eerste keer maar 20 min. in de oven. De volgende dag zet je hem opnieuw ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Voor het opwarmen kan je eventueel nog een scheutje melk toevoegen, zodat de schotel minder snel uitdroogt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 27.6 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 14.5 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 37.3 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier met een fris en fruitig boeket. Frisse smaak met een licht zoete toets en een verfijnd bittertje.

Bekijk het recept digitaal