- Bewaar

- Bewaar
Kruidige aardappelgratin met venkel, ham en tomaat
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier met een fris en fruitig boeket. Frisse smaak met een licht zoete toets en een verfijnd bittertje.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Verwijder de harde kern uit de venkels en snij in lange repen. - Snij de tomaten in fijne schijven. - Voeg de melk toe aan de kruidenkaas en klop los met een vork. Roer er de bloem onder. - Meng het paneermeel onder de geraspte kaas.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes 5 à 10 min. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.
-
Verdeel de gebakken venkel, de tomatenschijven en de sneetjes ham over 1 of meerdere ovenschaaltjes.
-
Bedek met de aardappelen en giet er de kruidenkaasmengeling over. Bestrooi met de mengeling van paneermeel en kaas.
-
Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
Klaar om op te warmen Als je deze gratin vooraf maakt, zet hem dan de eerste keer maar 20 min. in de oven. De volgende dag zet je hem opnieuw ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Voor het opwarmen kan je eventueel nog een scheutje melk toevoegen, zodat de schotel minder snel uitdroogt.
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier met een fris en fruitig boeket. Frisse smaak met een licht zoete toets en een verfijnd bittertje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Verwijder de harde kern uit de venkels en snij in lange repen. - Snij de tomaten in fijne schijven. - Voeg de melk toe aan de kruidenkaas en klop los met een vork. Roer er de bloem onder. - Meng het paneermeel onder de geraspte kaas.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de venkelreepjes 5 à 10 min. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.
-
Verdeel de gebakken venkel, de tomatenschijven en de sneetjes ham over 1 of meerdere ovenschaaltjes.
-
Bedek met de aardappelen en giet er de kruidenkaasmengeling over. Bestrooi met de mengeling van paneermeel en kaas.
-
Zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
Klaar om op te warmen Als je deze gratin vooraf maakt, zet hem dan de eerste keer maar 20 min. in de oven. De volgende dag zet je hem opnieuw ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Voor het opwarmen kan je eventueel nog een scheutje melk toevoegen, zodat de schotel minder snel uitdroogt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier met een fris en fruitig boeket. Frisse smaak met een licht zoete toets en een verfijnd bittertje.