- Bewaar

- Bewaar
Kruidige balletjes met wittekool, kerrie en mosterd
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin BIPA Blond bier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Sartirano Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Indien u met diepvriesgehakt werkt: laat het volledig ontdooien (10 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
-
Snij de wittekool in reepjes (± 2 cm breed).
-
Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze.
-
Snipper de verse kruiden (bieslook, koriander en peterselie) fijn. Hou 1 eetl. ervan apart voor de versiering.
-
Snij ook de ui fijn.
-
Meng het gehakt met de fijngesnipperde verse kruiden, de fijngesneden ui, 1 koffiel. komijn, een mespunt cayennepeper, peper en zout, 1 eetl. paneermeel en het ei. Rol dan van het gehakt ovale balletjes.
-
Roer 2 dl water los met 2 koffiel. kerrie, 2 eetl. mosterd, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Bak in een grote kookpot de gehaktballetjes aan beide zijden goudbruin in hete boter.
-
Voeg de reepjes kool toe en giet er het mosterd-kerriemengsel over. Dek af en laat gedurende 20 min. sudderen.
-
Doe er dan de kastanjechampignons bij en laat nog 5 min. sudderen.
-
Giet er de room bij, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder sudderen.
-
Afwerking:
-
Versier uw gehaktschotel met de apart gehouden, fijngesnipperde kruiden en dien op met een gevulde aardappel (diepvries, Cribbits) of met basmatirijst.
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin BIPA Blond bier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Sartirano Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Indien u met diepvriesgehakt werkt: laat het volledig ontdooien (10 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
-
Snij de wittekool in reepjes (± 2 cm breed).
-
Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze.
-
Snipper de verse kruiden (bieslook, koriander en peterselie) fijn. Hou 1 eetl. ervan apart voor de versiering.
-
Snij ook de ui fijn.
-
Meng het gehakt met de fijngesnipperde verse kruiden, de fijngesneden ui, 1 koffiel. komijn, een mespunt cayennepeper, peper en zout, 1 eetl. paneermeel en het ei. Rol dan van het gehakt ovale balletjes.
-
Roer 2 dl water los met 2 koffiel. kerrie, 2 eetl. mosterd, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Bak in een grote kookpot de gehaktballetjes aan beide zijden goudbruin in hete boter.
-
Voeg de reepjes kool toe en giet er het mosterd-kerriemengsel over. Dek af en laat gedurende 20 min. sudderen.
-
Doe er dan de kastanjechampignons bij en laat nog 5 min. sudderen.
-
Giet er de room bij, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder sudderen.
-
Afwerking:
-
Versier uw gehaktschotel met de apart gehouden, fijngesnipperde kruiden en dien op met een gevulde aardappel (diepvries, Cribbits) of met basmatirijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin BIPA Blond bier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Sartirano Piemonte - Italië