Kruidige balletjes met wittekool, kerrie en mosterd
Kruidige balletjes met wittekool, kerrie en mosterd

Kruidige balletjes met wittekool, kerrie en mosterd

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 790 kcal
Vet 50.3 g
Verzadigd vet 23.1 g
Koolhydraat 43.5 g
Suiker 10.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 36.9 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Indien u met diepvriesgehakt werkt: laat het volledig ontdooien (10 min. op ontdooistand in de microgolfoven).

  3. Snij de wittekool in reepjes (± 2 cm breed).

  4. Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze.

  5. Snipper de verse kruiden (bieslook, koriander en peterselie) fijn. Hou 1 eetl. ervan apart voor de versiering.

  6. Snij ook de ui fijn.

  7. Meng het gehakt met de fijngesnipperde verse kruiden, de fijngesneden ui, 1 koffiel. komijn, een mespunt cayennepeper, peper en zout, 1 eetl. paneermeel en het ei. Rol dan van het gehakt ovale balletjes.

  8. Roer 2 dl water los met 2 koffiel. kerrie, 2 eetl. mosterd, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Bak in een grote kookpot de gehaktballetjes aan beide zijden goudbruin in hete boter.

  11. Voeg de reepjes kool toe en giet er het mosterd-kerriemengsel over. Dek af en laat gedurende 20 min. sudderen.

  12. Doe er dan de kastanjechampignons bij en laat nog 5 min. sudderen.

  13. Giet er de room bij, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder sudderen.

  14. Afwerking:
  15. Versier uw gehaktschotel met de apart gehouden, fijngesnipperde kruiden en dien op met een gevulde aardappel (diepvries, Cribbits) of met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Indien u met diepvriesgehakt werkt: laat het volledig ontdooien (10 min. op ontdooistand in de microgolfoven).

  3. Snij de wittekool in reepjes (± 2 cm breed).

  4. Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze.

  5. Snipper de verse kruiden (bieslook, koriander en peterselie) fijn. Hou 1 eetl. ervan apart voor de versiering.

  6. Snij ook de ui fijn.

  7. Meng het gehakt met de fijngesnipperde verse kruiden, de fijngesneden ui, 1 koffiel. komijn, een mespunt cayennepeper, peper en zout, 1 eetl. paneermeel en het ei. Rol dan van het gehakt ovale balletjes.

  8. Roer 2 dl water los met 2 koffiel. kerrie, 2 eetl. mosterd, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Bak in een grote kookpot de gehaktballetjes aan beide zijden goudbruin in hete boter.

  11. Voeg de reepjes kool toe en giet er het mosterd-kerriemengsel over. Dek af en laat gedurende 20 min. sudderen.

  12. Doe er dan de kastanjechampignons bij en laat nog 5 min. sudderen.

  13. Giet er de room bij, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder sudderen.

  14. Afwerking:
  15. Versier uw gehaktschotel met de apart gehouden, fijngesnipperde kruiden en dien op met een gevulde aardappel (diepvries, Cribbits) of met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 790 kcal
Vet 50.3 g
Verzadigd vet 23.1 g
Koolhydraat 43.5 g
Suiker 10.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 36.9 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hapkin BIPA Blond bier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Sartirano Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal