Kruidige chipolate-groenteschotel met bulgur
Kruidige chipolate-groenteschotel met bulgur

Kruidige chipolate-groenteschotel met bulgur

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 28.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de chipolata's oppervlakkig ontdooien. Dep droog met keukenpapier.

  5. Snij de tomaten middendoor.

  6. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in parten van maximaal 1 cm dik.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal, samen met de stukken venkel. Overgiet met de olijfolie en kruid met de tijm, de oregano, zwarte peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Leg de chipolata's op de groenten in de ovenschaal en bak nog 15 à 20 min. in de oven. Draai de worsten halverwege om.

  11. Doe intussen de bulgur in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de chipolata's oppervlakkig ontdooien. Dep droog met keukenpapier.

  5. Snij de tomaten middendoor.

  6. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in parten van maximaal 1 cm dik.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal, samen met de stukken venkel. Overgiet met de olijfolie en kruid met de tijm, de oregano, zwarte peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Leg de chipolata's op de groenten in de ovenschaal en bak nog 15 à 20 min. in de oven. Draai de worsten halverwege om.

  11. Doe intussen de bulgur in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 28.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal