- Bewaar

- Bewaar
Kruidige hazelnotenballetjes in tomatensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(de dag voordien)
-
Hak de hazelnoten fijn (in de blender; u kunt ze ook in een plastic zakje doen en met behulp van een deegrol vermorzelen).
-
Hak het basilicum, de dragon en het bieslook zeer fijn.
-
Meng het tarwegriesmeel met 1 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 6 eetl. kokend water bij, dek af en laat zwellen gedurende 7 à 10 min.
-
Snij de tomaten en de lente-uitjes in stukken.
-
Bereiding:
-
Doe 1 eetl. olijfolie in een hoge, niet al te brede kookpot. Pers er de look in en voeg de tomatenstukjes, de lente-uitjes, de cayennepeper, 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout toe. Laat afgedekt 10 à 15 min. sudderen.
-
Klop de eieren los. Meng ze met de gehakte hazelnoten, de helft van het gehakte basilicum, het bieslook, de dragon, de tijm, de bloem, het couscousmeel en 1/2 koffiel. paprikapoeder.
-
Rol kleine balletjes van het notenmengsel. Als de balletjes kleven, verfris uw handen dan regelmatig met koud water. Laat de balletjes voorzichtig in de tomatensaus glijden. Laat 7 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van het gehakte basilicum en dien op met tarwegraantjes of pasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(de dag voordien)
-
Hak de hazelnoten fijn (in de blender; u kunt ze ook in een plastic zakje doen en met behulp van een deegrol vermorzelen).
-
Hak het basilicum, de dragon en het bieslook zeer fijn.
-
Meng het tarwegriesmeel met 1 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 6 eetl. kokend water bij, dek af en laat zwellen gedurende 7 à 10 min.
-
Snij de tomaten en de lente-uitjes in stukken.
-
Bereiding:
-
Doe 1 eetl. olijfolie in een hoge, niet al te brede kookpot. Pers er de look in en voeg de tomatenstukjes, de lente-uitjes, de cayennepeper, 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout toe. Laat afgedekt 10 à 15 min. sudderen.
-
Klop de eieren los. Meng ze met de gehakte hazelnoten, de helft van het gehakte basilicum, het bieslook, de dragon, de tijm, de bloem, het couscousmeel en 1/2 koffiel. paprikapoeder.
-
Rol kleine balletjes van het notenmengsel. Als de balletjes kleven, verfris uw handen dan regelmatig met koud water. Laat de balletjes voorzichtig in de tomatensaus glijden. Laat 7 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van het gehakte basilicum en dien op met tarwegraantjes of pasta.