Kruidige hazelnotenballetjes in tomatensaus
Kruidige hazelnotenballetjes in tomatensaus

Kruidige hazelnotenballetjes in tomatensaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 21.6 g
Eiwit 11 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (de dag voordien)
  3. Hak de hazelnoten fijn (in de blender; u kunt ze ook in een plastic zakje doen en met behulp van een deegrol vermorzelen).

  4. Hak het basilicum, de dragon en het bieslook zeer fijn.

  5. Meng het tarwegriesmeel met 1 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 6 eetl. kokend water bij, dek af en laat zwellen gedurende 7 à 10 min.

  6. Snij de tomaten en de lente-uitjes in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Doe 1 eetl. olijfolie in een hoge, niet al te brede kookpot. Pers er de look in en voeg de tomatenstukjes, de lente-uitjes, de cayennepeper, 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout toe. Laat afgedekt 10 à 15 min. sudderen.

  9. Klop de eieren los. Meng ze met de gehakte hazelnoten, de helft van het gehakte basilicum, het bieslook, de dragon, de tijm, de bloem, het couscousmeel en 1/2 koffiel. paprikapoeder.

  10. Rol kleine balletjes van het notenmengsel. Als de balletjes kleven, verfris uw handen dan regelmatig met koud water. Laat de balletjes voorzichtig in de tomatensaus glijden. Laat 7 min. sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met de rest van het gehakte basilicum en dien op met tarwegraantjes of pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (de dag voordien)
  3. Hak de hazelnoten fijn (in de blender; u kunt ze ook in een plastic zakje doen en met behulp van een deegrol vermorzelen).

  4. Hak het basilicum, de dragon en het bieslook zeer fijn.

  5. Meng het tarwegriesmeel met 1 eetl. olijfolie, peper en zout. Giet er 6 eetl. kokend water bij, dek af en laat zwellen gedurende 7 à 10 min.

  6. Snij de tomaten en de lente-uitjes in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Doe 1 eetl. olijfolie in een hoge, niet al te brede kookpot. Pers er de look in en voeg de tomatenstukjes, de lente-uitjes, de cayennepeper, 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout toe. Laat afgedekt 10 à 15 min. sudderen.

  9. Klop de eieren los. Meng ze met de gehakte hazelnoten, de helft van het gehakte basilicum, het bieslook, de dragon, de tijm, de bloem, het couscousmeel en 1/2 koffiel. paprikapoeder.

  10. Rol kleine balletjes van het notenmengsel. Als de balletjes kleven, verfris uw handen dan regelmatig met koud water. Laat de balletjes voorzichtig in de tomatensaus glijden. Laat 7 min. sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met de rest van het gehakte basilicum en dien op met tarwegraantjes of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 21.6 g
Eiwit 11 g

Bekijk het recept digitaal