Kruidige kalkoen in de wok met exotisch fruit
Kruidige kalkoen in de wok met exotisch fruit

Kruidige kalkoen in de wok met exotisch fruit

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 29.9 g
Eiwit 33.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de knoflook fijn.

  3. Leg de kalkoenensneden naast mekaar in een grote diepe schotel (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Giet er het ananassap met de knoflook, kaneel en gember over. Laat gedurende ± 2 u afgedekt marineren op een koele plaats.

  4. Snij de stengels witte selder in kleine stukjes.

  5. Snij de mango en de halve ananas (verwijder eerst het harde stuk in het midden) in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Haal de kalkoen uit de marinade en dep droog. Hou de marinade opzij en snij het vlees in blokjes. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit de wok en voeg de arachideolie toe. Roerbak de kalkoen gedurende 5 min. op een hevig vuur.

  9. Voeg de stukjes selder en de cashewnoten toe en laat ± 5 min. bakken.

  10. Doe er de stukjes mango en ananas bij en 1,5 dl van de marinade. Laat gedurende 2 à 3 min. warm worden.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met rijst en geef er de sojasaus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de knoflook fijn.

  3. Leg de kalkoenensneden naast mekaar in een grote diepe schotel (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Giet er het ananassap met de knoflook, kaneel en gember over. Laat gedurende ± 2 u afgedekt marineren op een koele plaats.

  4. Snij de stengels witte selder in kleine stukjes.

  5. Snij de mango en de halve ananas (verwijder eerst het harde stuk in het midden) in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Haal de kalkoen uit de marinade en dep droog. Hou de marinade opzij en snij het vlees in blokjes. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit de wok en voeg de arachideolie toe. Roerbak de kalkoen gedurende 5 min. op een hevig vuur.

  9. Voeg de stukjes selder en de cashewnoten toe en laat ± 5 min. bakken.

  10. Doe er de stukjes mango en ananas bij en 1,5 dl van de marinade. Laat gedurende 2 à 3 min. warm worden.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met rijst en geef er de sojasaus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 29.9 g
Eiwit 33.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Semillon-Chardonnay South Eastern Australia

Bekijk het recept digitaal