Kruidige kipfilet met pittige boontjes
Kruidige kipfilet met pittige boontjes

Kruidige kipfilet met pittige boontjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 61.4 g
Eiwit 48.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Breng de kipfilets op smaak met de kippenkruiden. Zorg dat de kruiden het vlees goed bedekken. Smelt de boter in een pan en bak de kipfilets ± 15 min. Draai halverwege de baktijd om (het vlees moet goed doorbakken zijn).

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig.

  6. Voeg de prinsessenbonen en de kokosmelk toe. Laat 8 à 10 min. gaar worden.

  7. Breng op smaak met de sambal oelek en de sojasaus. Kruid met peper en zout.

  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Snipper de lente-uitjes fijn.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de kipfilets over de borden en geef er de rijst en de boontjes bij. Versier met wat fijngesnipperde lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Breng de kipfilets op smaak met de kippenkruiden. Zorg dat de kruiden het vlees goed bedekken. Smelt de boter in een pan en bak de kipfilets ± 15 min. Draai halverwege de baktijd om (het vlees moet goed doorbakken zijn).

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten en het knoflook glazig.

  6. Voeg de prinsessenbonen en de kokosmelk toe. Laat 8 à 10 min. gaar worden.

  7. Breng op smaak met de sambal oelek en de sojasaus. Kruid met peper en zout.

  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Snipper de lente-uitjes fijn.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de kipfilets over de borden en geef er de rijst en de boontjes bij. Versier met wat fijngesnipperde lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 61.4 g
Eiwit 48.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal