Kruidige lamskotelet met groentegratin (gluten- en lactosevrij)
Kruidige lamskotelet met groentegratin (gluten- en lactosevrij)

Kruidige lamskotelet met groentegratin (gluten- en lactosevrij)

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 32 g
Eiwit 30.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de koteletten oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Hak de rozemarijn nog fijner.

  5. Pers de teentjes knoflook en meng met de rozemarijn. Bestrijk er de koteletten mee.

  6. Snij de courgettes in fijne schijfjes.

  7. Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes.

  8. Smeer een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie en leg er dakpansgewijs en afwisselend schijfjes courgette en aardappel in. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Giet er het plantaardig alternatief voor room over.

  9. Bereiding:
  10. 1. Zet de groenteschotel 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  11. 2. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de koteletten aan een kant goudbruin. Kruid met peper en zout en draai het vlees om. Bak nog 4 à 5 min. verder.

  12. 3. Haal de koteletten uit de pan en hou warm. Blus met gevogeltebouillon en laat 5 min. op een hevig vuur inkoken. Meng met de mosterd en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groentegratin over de borden en leg er 2 koteletten naast. Lepel er wat saus rond. Geef er de rest van de groentegratin apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de koteletten oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Hak de rozemarijn nog fijner.

  5. Pers de teentjes knoflook en meng met de rozemarijn. Bestrijk er de koteletten mee.

  6. Snij de courgettes in fijne schijfjes.

  7. Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes.

  8. Smeer een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie en leg er dakpansgewijs en afwisselend schijfjes courgette en aardappel in. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Giet er het plantaardig alternatief voor room over.

  9. Bereiding:
  10. 1. Zet de groenteschotel 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  11. 2. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de koteletten aan een kant goudbruin. Kruid met peper en zout en draai het vlees om. Bak nog 4 à 5 min. verder.

  12. 3. Haal de koteletten uit de pan en hou warm. Blus met gevogeltebouillon en laat 5 min. op een hevig vuur inkoken. Meng met de mosterd en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de groentegratin over de borden en leg er 2 koteletten naast. Lepel er wat saus rond. Geef er de rest van de groentegratin apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 32 g
Eiwit 30.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Trappistenbier Wijn Conde de San Cristobal D.O. Ribera del Duero Spanje

Bekijk het recept digitaal