- Bewaar

- Bewaar
Kruidige lamskotelet met groentegratin (gluten- en lactosevrij)
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Trappistenbier Wijn Conde de San Cristobal D.O. Ribera del Duero Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de koteletten oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Hak de rozemarijn nog fijner.
-
Pers de teentjes knoflook en meng met de rozemarijn. Bestrijk er de koteletten mee.
-
Snij de courgettes in fijne schijfjes.
-
Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes.
-
Smeer een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie en leg er dakpansgewijs en afwisselend schijfjes courgette en aardappel in. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Giet er het plantaardig alternatief voor room over.
-
Bereiding:
-
1. Zet de groenteschotel 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
2. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de koteletten aan een kant goudbruin. Kruid met peper en zout en draai het vlees om. Bak nog 4 à 5 min. verder.
-
3. Haal de koteletten uit de pan en hou warm. Blus met gevogeltebouillon en laat 5 min. op een hevig vuur inkoken. Meng met de mosterd en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentegratin over de borden en leg er 2 koteletten naast. Lepel er wat saus rond. Geef er de rest van de groentegratin apart bij.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Trappistenbier Wijn Conde de San Cristobal D.O. Ribera del Duero Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de koteletten oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Hak de rozemarijn nog fijner.
-
Pers de teentjes knoflook en meng met de rozemarijn. Bestrijk er de koteletten mee.
-
Snij de courgettes in fijne schijfjes.
-
Schil de aardappelen en snij in fijne schijfjes.
-
Smeer een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie en leg er dakpansgewijs en afwisselend schijfjes courgette en aardappel in. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Giet er het plantaardig alternatief voor room over.
-
Bereiding:
-
1. Zet de groenteschotel 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
2. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de koteletten aan een kant goudbruin. Kruid met peper en zout en draai het vlees om. Bak nog 4 à 5 min. verder.
-
3. Haal de koteletten uit de pan en hou warm. Blus met gevogeltebouillon en laat 5 min. op een hevig vuur inkoken. Meng met de mosterd en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groentegratin over de borden en leg er 2 koteletten naast. Lepel er wat saus rond. Geef er de rest van de groentegratin apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Tripel Trappistenbier Wijn Conde de San Cristobal D.O. Ribera del Duero Spanje