Kruidige ovenschotel met varkenshaasje
Kruidige ovenschotel met varkenshaasje

Kruidige ovenschotel met varkenshaasje

1 u.
Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 39.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng in een schotel de olijfolie, de geperste knoflook, de geplette korianderbolletjes (pletten tussen twee lepels), de komijn en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

  3. Snij het vlees in nootjes van 2 cm dik.

  4. Laat de stukjes vlees op een koele plaats gedurende 3 u marineren in de kruidenolie. Keer het vlees regelmatig om. Snij de broccoli in kleine roosjes (diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien).

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een hoge braadpan. Bak de nootjes vlees goudbruin langs beide zijden gedurende 1 à 2 min. Als er nog wat kruidenolie in de schotel blijft, giet die dan in de pan.

  7. Schik de nootjes vlees naast elkaar in een ovenschotel.

  8. Giet de kalfsfond in de braadpan (schraap de braadresten los met een houten spatel) en voeg de saffraan toe. Doe er de broccoliroosjes bij en laat 3 min. koken. Voeg de diepge-vroren tomatenblokjes toe en roer er de instantsausbinder onder tot de saus goed gebonden is. Verdeel de saus over het vlees.

  9. Dek de schotel af en schuif gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Versier de schotel met verse koriander en dien onmiddellijk op met pilavrijst.

Tip

Voor DIEPVRIESVLEES Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng in een schotel de olijfolie, de geperste knoflook, de geplette korianderbolletjes (pletten tussen twee lepels), de komijn en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

  3. Snij het vlees in nootjes van 2 cm dik.

  4. Laat de stukjes vlees op een koele plaats gedurende 3 u marineren in de kruidenolie. Keer het vlees regelmatig om. Snij de broccoli in kleine roosjes (diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien).

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een hoge braadpan. Bak de nootjes vlees goudbruin langs beide zijden gedurende 1 à 2 min. Als er nog wat kruidenolie in de schotel blijft, giet die dan in de pan.

  7. Schik de nootjes vlees naast elkaar in een ovenschotel.

  8. Giet de kalfsfond in de braadpan (schraap de braadresten los met een houten spatel) en voeg de saffraan toe. Doe er de broccoliroosjes bij en laat 3 min. koken. Voeg de diepge-vroren tomatenblokjes toe en roer er de instantsausbinder onder tot de saus goed gebonden is. Verdeel de saus over het vlees.

  9. Dek de schotel af en schuif gedurende 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Versier de schotel met verse koriander en dien onmiddellijk op met pilavrijst.

Tip

Voor DIEPVRIESVLEES Laat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooien.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 39.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika Wijn Domaine des Hardonnières A.C. Chinon

Bekijk het recept digitaal