- Bewaar

- Bewaar
Kwartelfilets in witloofroomsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.C. Bordeaux Supérieur Fraaie robijnrode kleur en een aangenaam boeket van rijpe merlot. Zijn smaak is vol, vlezig en doorsmakend, voorzien van een goede dosis tannines.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het witloof fijn. Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en doe er het witloof in. Roer om. Blus met het bier en laat 5 min. koken op hevig vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room toe en laat 5 min. koken.
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien zodat u ze makkelijk van elkaar kan halen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in.
-
Laat 2 min. aan elke kant goudbruin bakken. Laat op een zachter vuur nog 2 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet een scheutje water in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel.
-
Zet op een hevig vuur en doe de witloofbereiding in de pan. Breng op smaak met 1/2 koffiel. mosterd, citroensap, peper en zout. Laat even inkoken en bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik een drietal kwartelfilets op elk bord en lepel er de saus rond. Geef er hertoginnenaardappeltjes bij en gekarameliseerde appeltjes.
Gekarameliseerde appeltjes Verwijder het klokhuis uit 4 appelen met een appelboor. Snij in dikke schijven en bak ± 2 min. goudbruin aan elke kant. Bestrooi met wat bloemsuiker en laat nog even bakken.
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.C. Bordeaux Supérieur Fraaie robijnrode kleur en een aangenaam boeket van rijpe merlot. Zijn smaak is vol, vlezig en doorsmakend, voorzien van een goede dosis tannines.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het witloof fijn. Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en doe er het witloof in. Roer om. Blus met het bier en laat 5 min. koken op hevig vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room toe en laat 5 min. koken.
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien zodat u ze makkelijk van elkaar kan halen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in.
-
Laat 2 min. aan elke kant goudbruin bakken. Laat op een zachter vuur nog 2 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet een scheutje water in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel.
-
Zet op een hevig vuur en doe de witloofbereiding in de pan. Breng op smaak met 1/2 koffiel. mosterd, citroensap, peper en zout. Laat even inkoken en bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik een drietal kwartelfilets op elk bord en lepel er de saus rond. Geef er hertoginnenaardappeltjes bij en gekarameliseerde appeltjes.
Gekarameliseerde appeltjes Verwijder het klokhuis uit 4 appelen met een appelboor. Snij in dikke schijven en bak ± 2 min. goudbruin aan elke kant. Bestrooi met wat bloemsuiker en laat nog even bakken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.C. Bordeaux Supérieur Fraaie robijnrode kleur en een aangenaam boeket van rijpe merlot. Zijn smaak is vol, vlezig en doorsmakend, voorzien van een goede dosis tannines.