Kwartelfilets in witloofroomsaus
Kwartelfilets in witloofroomsaus

Kwartelfilets in witloofroomsaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 30.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het witloof fijn. Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en doe er het witloof in. Roer om. Blus met het bier en laat 5 min. koken op hevig vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room toe en laat 5 min. koken.

  3. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien zodat u ze makkelijk van elkaar kan halen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in.

  6. Laat 2 min. aan elke kant goudbruin bakken. Laat op een zachter vuur nog 2 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet een scheutje water in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel.

  8. Zet op een hevig vuur en doe de witloofbereiding in de pan. Breng op smaak met 1/2 koffiel. mosterd, citroensap, peper en zout. Laat even inkoken en bind eventueel met wat instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Schik een drietal kwartelfilets op elk bord en lepel er de saus rond. Geef er hertoginnenaardappeltjes bij en gekarameliseerde appeltjes.

Tip

Gekarameliseerde appeltjes Verwijder het klokhuis uit 4 appelen met een appelboor. Snij in dikke schijven en bak ± 2 min. goudbruin aan elke kant. Bestrooi met wat bloemsuiker en laat nog even bakken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het witloof fijn. Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en doe er het witloof in. Roer om. Blus met het bier en laat 5 min. koken op hevig vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de room toe en laat 5 min. koken.

  3. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien zodat u ze makkelijk van elkaar kan halen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er de kwartelfilets in.

  6. Laat 2 min. aan elke kant goudbruin bakken. Laat op een zachter vuur nog 2 min. verder bakken. Kruid met peper en zout.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet een scheutje water in de pan en schraap de braadresten los met een houten spatel.

  8. Zet op een hevig vuur en doe de witloofbereiding in de pan. Breng op smaak met 1/2 koffiel. mosterd, citroensap, peper en zout. Laat even inkoken en bind eventueel met wat instantsausbinder.

  9. Afwerking:
  10. Schik een drietal kwartelfilets op elk bord en lepel er de saus rond. Geef er hertoginnenaardappeltjes bij en gekarameliseerde appeltjes.

Tip

Gekarameliseerde appeltjes Verwijder het klokhuis uit 4 appelen met een appelboor. Snij in dikke schijven en bak ± 2 min. goudbruin aan elke kant. Bestrooi met wat bloemsuiker en laat nog even bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 30.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.C. Bordeaux Supérieur Fraaie robijnrode kleur en een aangenaam boeket van rijpe merlot. Zijn smaak is vol, vlezig en doorsmakend, voorzien van een goede dosis tannines.

Bekijk het recept digitaal