- Bewaar
- Bewaar
Kwartelfilets met citroen en erwtencouscous
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien, maak ze van elkaar los en dep droog.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snipper de peterselie, de oregano en het knoflook fijn. Meng samen met de olijfolie, de balsamicoazijn en de citroenzeste en roer onder de kwartelfilets. Schik de filets naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met 2/3 van het citroensap. Kruid met peper en zout. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kwartelfilets halverwege de baktijd om.
-
Kook intussen de diepgevroren erwten samen met de fijngesnipperde sjalot 5 min. in de kippenbouillon. Giet alles over de couscous en laat 7 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork.
-
Haal de kwartelfilets uit de ovenschotel en hou warm. Giet de witte wijn in de ovenschotel, schraap de braadresten los en giet het vocht in een steelpannetje. Voeg de room toe en laat 2 à 3 min. koken. Breng op smaak met de rest van het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kwartelfilets en de erwtencouscous over de borden en lepel er de roomsaus rond. Bestrooi de kwartelfilets met de geroosterde amandelschilfers. Lekker met gebakken courgettestaafjes of gestoofde prinsessenbonen.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien, maak ze van elkaar los en dep droog.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snipper de peterselie, de oregano en het knoflook fijn. Meng samen met de olijfolie, de balsamicoazijn en de citroenzeste en roer onder de kwartelfilets. Schik de filets naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met 2/3 van het citroensap. Kruid met peper en zout. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kwartelfilets halverwege de baktijd om.
-
Kook intussen de diepgevroren erwten samen met de fijngesnipperde sjalot 5 min. in de kippenbouillon. Giet alles over de couscous en laat 7 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork.
-
Haal de kwartelfilets uit de ovenschotel en hou warm. Giet de witte wijn in de ovenschotel, schraap de braadresten los en giet het vocht in een steelpannetje. Voeg de room toe en laat 2 à 3 min. koken. Breng op smaak met de rest van het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kwartelfilets en de erwtencouscous over de borden en lepel er de roomsaus rond. Bestrooi de kwartelfilets met de geroosterde amandelschilfers. Lekker met gebakken courgettestaafjes of gestoofde prinsessenbonen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje