Lamsbout met lookaardappeltjes in de oven
Lamsbout met lookaardappeltjes in de oven

Lamsbout met lookaardappeltjes in de oven

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 43.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak enkele insnijdingen in de lamsbout en stop er een stukje knoflook in.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Haal de pitjes uit de tomaten (pellen hoeft niet) en snij het vruchtvlees in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Schik de lamsbout in een ovenschotel en strijk in met 2 eetl. olijfolie.

  7. Laat 15 min. kleuren op 230 °C en kruid met peper en zout.

  8. Verlaag de temperatuur tot 190 °C. Laat 15 min. verder bakken.

  9. Schik de stukjes aardappel en reepjes tomaat naast het vlees en snipper er de rest van de look over. Strooi de rozemarijn over het vlees en de aardappelen. Sprenkel nog 6 eetl. olijfolie over de aardappelen en kruid met peper en zout.

  10. Laat nog 40 à 50 min. verder bakken. Schep af en toe om en lepel wat braadvocht over het vlees.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in schuine sneetjes, evenwijdig met het been. Geef er de lookaardappeltjes en een fris slaatje of gegrilde tomaten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak enkele insnijdingen in de lamsbout en stop er een stukje knoflook in.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Haal de pitjes uit de tomaten (pellen hoeft niet) en snij het vruchtvlees in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Schik de lamsbout in een ovenschotel en strijk in met 2 eetl. olijfolie.

  7. Laat 15 min. kleuren op 230 °C en kruid met peper en zout.

  8. Verlaag de temperatuur tot 190 °C. Laat 15 min. verder bakken.

  9. Schik de stukjes aardappel en reepjes tomaat naast het vlees en snipper er de rest van de look over. Strooi de rozemarijn over het vlees en de aardappelen. Sprenkel nog 6 eetl. olijfolie over de aardappelen en kruid met peper en zout.

  10. Laat nog 40 à 50 min. verder bakken. Schep af en toe om en lepel wat braadvocht over het vlees.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in schuine sneetjes, evenwijdig met het been. Geef er de lookaardappeltjes en een fris slaatje of gegrilde tomaten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 33.8 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 43.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Fleur de Pédesclaux A.C. Pauillac Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië

Bekijk het recept digitaal