- Bewaar

- Bewaar
Lamsbout met peterselie, lentegroenten en aardappelgratin
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc Bier Rodenbach Vintage Roodbruin bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 5 min.
-
Pers het knoflook. Meng het knoflook en de rozemarijn met de helft van de olijfolie, zout en zwarte peper. Wrijf het vlees in met de gearomatiseerde olie.
-
Verwarm de oven voor op 230 °C.
-
Leg het vlees in een ovenschaal en bak het aan alle kanten bruin in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de mosterd met het paneermeel, de peterselie en de witte wijn. Wrijf er na 15 min. de lamsbout mee in.
-
Los het bouillonblokje op in het heet water. Giet na 20 min. over het vlees. Verlaag de oventemperatuur tot 150 °C en laat verder garen. Laat in totaal 50 tot 60 min. garen.
-
Warm intussen de aardappelgratin op (instructies: zie verpakking).
-
Schil de wortel en snij in dunne schijfjes. Snij de ui in dunne ringen. Smelt de boter in een pan en karamelliseer de wortel met de honing. Voeg de ui toe en bak glazig.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de groene asperges beetgaar.
-
Haal de lamsbout uit de oven en giet het kookvocht over in een pan. Laat een paar minuten inkoken en zeef het dan.
-
Snij het gebraad in plakjes en serveer met de gekaramelliseerde wortelen, asperges en aardappelgratin. Besprenkel met het braadvocht.
Extra sausjes?
Je kan serveren met een pepersausje of champignonsaus.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc Bier Rodenbach Vintage Roodbruin bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 5 min.
-
Pers het knoflook. Meng het knoflook en de rozemarijn met de helft van de olijfolie, zout en zwarte peper. Wrijf het vlees in met de gearomatiseerde olie.
-
Verwarm de oven voor op 230 °C.
-
Leg het vlees in een ovenschaal en bak het aan alle kanten bruin in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de mosterd met het paneermeel, de peterselie en de witte wijn. Wrijf er na 15 min. de lamsbout mee in.
-
Los het bouillonblokje op in het heet water. Giet na 20 min. over het vlees. Verlaag de oventemperatuur tot 150 °C en laat verder garen. Laat in totaal 50 tot 60 min. garen.
-
Warm intussen de aardappelgratin op (instructies: zie verpakking).
-
Schil de wortel en snij in dunne schijfjes. Snij de ui in dunne ringen. Smelt de boter in een pan en karamelliseer de wortel met de honing. Voeg de ui toe en bak glazig.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de groene asperges beetgaar.
-
Haal de lamsbout uit de oven en giet het kookvocht over in een pan. Laat een paar minuten inkoken en zeef het dan.
-
Snij het gebraad in plakjes en serveer met de gekaramelliseerde wortelen, asperges en aardappelgratin. Besprenkel met het braadvocht.
Extra sausjes?
Je kan serveren met een pepersausje of champignonsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc Bier Rodenbach Vintage Roodbruin bier