- Bewaar

- Bewaar
Lamsfilet in een Provençaals korstje
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lalande Cru Bourgeois A.C. Saint-Julien Wijn Domaine de la Font du Roi A.C. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Rits de tijmblaadjes van de takjes tot u ongeveer 2 eetl. hebt. Meng met de rozemarijn.
-
Hou 1 koffiel. van het kruidenmengsel opzij. Meng de rest met het geperste knoflookteentje en de verse geitenkaas. Kruid lichtjes met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf (15 min.)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de lamsfilets goudbruin aan beide kanten.
-
Haal de lamsfilets uit de pan en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Strijk de bovenkant in met vloeibare honing en bestrooi met 1 koffiel. van het kruidenmengsel.
-
Verdeel de geitenkaas met kruiden over de lamsfilets. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf (35 min.)
-
Leg de krielaardappelen met schil in een grote ovenschotel en verdeel er 3 eetl. olijfolie over. Zet de schotel 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Schep de aardappelen na 15 min. om.
-
Verdeel de minitrostomaten in 4 trosjes en leg in een ovenschotel. Kruid met zeezout en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Schuif de schotel met vlees en de schotel met tomaten in de oven bij de krielaardappelen tijdens de laatste 8 à 10 min. van de baktijd.
-
Afwerking:
-
Kruid de krielaardappelen vlak voor het opdienen met zeezout van de molen. Serveer met een trosje mini-tomaten en een lamsfilet. Geef er een gemengde salade (bv. mesclun), gestoofde venkel of courgettes bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lalande Cru Bourgeois A.C. Saint-Julien Wijn Domaine de la Font du Roi A.C. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Rits de tijmblaadjes van de takjes tot u ongeveer 2 eetl. hebt. Meng met de rozemarijn.
-
Hou 1 koffiel. van het kruidenmengsel opzij. Meng de rest met het geperste knoflookteentje en de verse geitenkaas. Kruid lichtjes met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf (15 min.)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de lamsfilets goudbruin aan beide kanten.
-
Haal de lamsfilets uit de pan en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Strijk de bovenkant in met vloeibare honing en bestrooi met 1 koffiel. van het kruidenmengsel.
-
Verdeel de geitenkaas met kruiden over de lamsfilets. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet koel weg.
-
Op het moment zelf (35 min.)
-
Leg de krielaardappelen met schil in een grote ovenschotel en verdeel er 3 eetl. olijfolie over. Zet de schotel 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Schep de aardappelen na 15 min. om.
-
Verdeel de minitrostomaten in 4 trosjes en leg in een ovenschotel. Kruid met zeezout en besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
-
Schuif de schotel met vlees en de schotel met tomaten in de oven bij de krielaardappelen tijdens de laatste 8 à 10 min. van de baktijd.
-
Afwerking:
-
Kruid de krielaardappelen vlak voor het opdienen met zeezout van de molen. Serveer met een trosje mini-tomaten en een lamsfilet. Geef er een gemengde salade (bv. mesclun), gestoofde venkel of courgettes bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lalande Cru Bourgeois A.C. Saint-Julien Wijn Domaine de la Font du Roi A.C. Châteauneuf-du-Pape