Lamsfilet in krokant kruidenkorstje met fijne roomsaus
Lamsfilet in krokant kruidenkorstje met fijne roomsaus

Lamsfilet in krokant kruidenkorstje met fijne roomsaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 28.1 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 53.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de peterselie (u hebt 2 eetl. nodig) en het teentje knoflook fijn.

  5. Meng het paneermeel met 1 eetl. olijfolie, het fijngesnipperde knoflook, de dragon en de fijngesnipperde peterselie.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de lamsfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Haal de lamsfilets uit de braadpan en leg ze in een ovenschaal. Bedek met het gekruide paneermeel.

  10. Zet de ovenschaal 8 à 9 min. in de voorverwarmde oven. Voor een licht korstje kan u de laatste 2 à 3 min. de grill aanzetten.

  11. Giet intussen de witte wijn in de braadpan. Schraap de braadresten goed los en laat 2 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de lamsfilets in fijne schuine sneden en schik ze in waaiervorm op de borden. Lepel er wat saus over en serveer met prinsessenboontjes of witloof, en aardappelgratin of hertoginnenaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de peterselie (u hebt 2 eetl. nodig) en het teentje knoflook fijn.

  5. Meng het paneermeel met 1 eetl. olijfolie, het fijngesnipperde knoflook, de dragon en de fijngesnipperde peterselie.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de lamsfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Haal de lamsfilets uit de braadpan en leg ze in een ovenschaal. Bedek met het gekruide paneermeel.

  10. Zet de ovenschaal 8 à 9 min. in de voorverwarmde oven. Voor een licht korstje kan u de laatste 2 à 3 min. de grill aanzetten.

  11. Giet intussen de witte wijn in de braadpan. Schraap de braadresten goed los en laat 2 min. inkoken op een hoog vuur. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de lamsfilets in fijne schuine sneden en schik ze in waaiervorm op de borden. Lepel er wat saus over en serveer met prinsessenboontjes of witloof, en aardappelgratin of hertoginnenaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 28.1 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 53.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Carmenère Old Vines Colchagua Valley - Chili Wijn Château Crillon - A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal