- Bewaar

- Bewaar
Lamskoteletjes met geroosterde groenten, feta en hummus
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond bier Wijn Le Libertin de Lussac A.O.P. Lussac-Saint-Emilion
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers 2 teentjes knoflook en meng met 3 eetl. olijfolie. Wrijf de lamskoteletjes in met de helft van het mengsel en kruid met peper en zout.
-
Pluk de munt en de waterkers.
-
Snij de puntpaprika's in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in stukken van ± 3 cm.
-
Pers de halve citroen.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de kerstomaten en de paprika's in een ovenschaal. Meng er de rest van de knoflookolie onder en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 3 min. de pijnboompitjes toe.
-
Maak intussen de hummus: doe de kikkererwten, het citroensap, 1 teentje knoflook, de tahin, 2 eetl. water en 1 eetl. olijfolie in een hoge beker en mix fijn met een staafmixer.
-
Verhit een grillpan en bak de lamskoteletten ± 4 min. aan elke kant. Haal van het vuur, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
-
Bak de naanbroodjes 4 min. in de hete oven.
-
Verdeel de hummus over een serveerschaal, samen met de koteletten, de gegrilde groenten met pijnboompitjes en de waterkers.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de olijven en de blaadjes munt. Verkruimel er de feta over en serveer met de reepjes naanbrood.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond bier Wijn Le Libertin de Lussac A.O.P. Lussac-Saint-Emilion
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers 2 teentjes knoflook en meng met 3 eetl. olijfolie. Wrijf de lamskoteletjes in met de helft van het mengsel en kruid met peper en zout.
-
Pluk de munt en de waterkers.
-
Snij de puntpaprika's in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in stukken van ± 3 cm.
-
Pers de halve citroen.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de kerstomaten en de paprika's in een ovenschaal. Meng er de rest van de knoflookolie onder en kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 3 min. de pijnboompitjes toe.
-
Maak intussen de hummus: doe de kikkererwten, het citroensap, 1 teentje knoflook, de tahin, 2 eetl. water en 1 eetl. olijfolie in een hoge beker en mix fijn met een staafmixer.
-
Verhit een grillpan en bak de lamskoteletten ± 4 min. aan elke kant. Haal van het vuur, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
-
Bak de naanbroodjes 4 min. in de hete oven.
-
Verdeel de hummus over een serveerschaal, samen met de koteletten, de gegrilde groenten met pijnboompitjes en de waterkers.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de olijven en de blaadjes munt. Verkruimel er de feta over en serveer met de reepjes naanbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond bier Wijn Le Libertin de Lussac A.O.P. Lussac-Saint-Emilion