Lamskoteletten jardinière
Lamskoteletten jardinière

Lamskoteletten jardinière

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 587 kcal
Vet 35.8 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 48.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Dep de lamskoteletten in de bloem en schud ze af.

  3. Laat 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter heet worden in een braadpan en bak de koteletten aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. aan elke zijde). Kruid met rozemarijn, peper en zout.

  4. Laat in een andere pan 2 eetl. boter smelten en stoof er de fijngesneden uien in.

  5. Voeg na 1 min. de fijngesneden wortelen toe, de fijngesneden selder en de fijngesnipperde teentjes knoflook. Kruid met peper en zout en laat 10 min. zachtjes stoven.

  6. Doe de gestoofde groenten in een brede ovenschotel en schik er de lamskoteletten op, indien mogelijk naast elkaar. Kruid met 1 koffiel. marjolein, 1 koffiel. tijm en 1 koffiel. basilicum.

  7. Meng 1 glas witte wijn, 1/2 blokje vleesbouillon (verbrokkeld) en 1 eetl. peterselie met de uitgelekte en in stukken gesneden gepelde tomaten en verdeel dit mengsel over het vlees. Dek de schotel af en zet in een voorverwarmde oven (180 °C).

  8. Neem na 45 min. het deksel weg en laat nog 15 min. verder bakken.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi voor het opdienen met wat gehakte peterselie.

  11. Dien op met risotto of pasta en stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Dep de lamskoteletten in de bloem en schud ze af.

  3. Laat 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter heet worden in een braadpan en bak de koteletten aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. aan elke zijde). Kruid met rozemarijn, peper en zout.

  4. Laat in een andere pan 2 eetl. boter smelten en stoof er de fijngesneden uien in.

  5. Voeg na 1 min. de fijngesneden wortelen toe, de fijngesneden selder en de fijngesnipperde teentjes knoflook. Kruid met peper en zout en laat 10 min. zachtjes stoven.

  6. Doe de gestoofde groenten in een brede ovenschotel en schik er de lamskoteletten op, indien mogelijk naast elkaar. Kruid met 1 koffiel. marjolein, 1 koffiel. tijm en 1 koffiel. basilicum.

  7. Meng 1 glas witte wijn, 1/2 blokje vleesbouillon (verbrokkeld) en 1 eetl. peterselie met de uitgelekte en in stukken gesneden gepelde tomaten en verdeel dit mengsel over het vlees. Dek de schotel af en zet in een voorverwarmde oven (180 °C).

  8. Neem na 45 min. het deksel weg en laat nog 15 min. verder bakken.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi voor het opdienen met wat gehakte peterselie.

  11. Dien op met risotto of pasta en stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 587 kcal
Vet 35.8 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 48.2 g

Bekijk het recept digitaal