- Bewaar

- Bewaar
Lamskoteletten jardinière
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Dep de lamskoteletten in de bloem en schud ze af.
-
Laat 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter heet worden in een braadpan en bak de koteletten aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. aan elke zijde). Kruid met rozemarijn, peper en zout.
-
Laat in een andere pan 2 eetl. boter smelten en stoof er de fijngesneden uien in.
-
Voeg na 1 min. de fijngesneden wortelen toe, de fijngesneden selder en de fijngesnipperde teentjes knoflook. Kruid met peper en zout en laat 10 min. zachtjes stoven.
-
Doe de gestoofde groenten in een brede ovenschotel en schik er de lamskoteletten op, indien mogelijk naast elkaar. Kruid met 1 koffiel. marjolein, 1 koffiel. tijm en 1 koffiel. basilicum.
-
Meng 1 glas witte wijn, 1/2 blokje vleesbouillon (verbrokkeld) en 1 eetl. peterselie met de uitgelekte en in stukken gesneden gepelde tomaten en verdeel dit mengsel over het vlees. Dek de schotel af en zet in een voorverwarmde oven (180 °C).
-
Neem na 45 min. het deksel weg en laat nog 15 min. verder bakken.
-
Afwerking:
-
Bestrooi voor het opdienen met wat gehakte peterselie.
-
Dien op met risotto of pasta en stokbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Dep de lamskoteletten in de bloem en schud ze af.
-
Laat 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter heet worden in een braadpan en bak de koteletten aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. aan elke zijde). Kruid met rozemarijn, peper en zout.
-
Laat in een andere pan 2 eetl. boter smelten en stoof er de fijngesneden uien in.
-
Voeg na 1 min. de fijngesneden wortelen toe, de fijngesneden selder en de fijngesnipperde teentjes knoflook. Kruid met peper en zout en laat 10 min. zachtjes stoven.
-
Doe de gestoofde groenten in een brede ovenschotel en schik er de lamskoteletten op, indien mogelijk naast elkaar. Kruid met 1 koffiel. marjolein, 1 koffiel. tijm en 1 koffiel. basilicum.
-
Meng 1 glas witte wijn, 1/2 blokje vleesbouillon (verbrokkeld) en 1 eetl. peterselie met de uitgelekte en in stukken gesneden gepelde tomaten en verdeel dit mengsel over het vlees. Dek de schotel af en zet in een voorverwarmde oven (180 °C).
-
Neem na 45 min. het deksel weg en laat nog 15 min. verder bakken.
-
Afwerking:
-
Bestrooi voor het opdienen met wat gehakte peterselie.
-
Dien op met risotto of pasta en stokbrood.