- Bewaar

- Bewaar
Lamskroon met madera en amandelgroentjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (20 min.)
-
Meng het paneermeel met de mosterd, olijfolie, peper en zout.
-
Kook de witloofstronken 15 min. in lichtgezouten water. Snij in de lengte in 2 en schik in een grote ovenschaal.
-
Snij de courgettes in schijfjes van 2 cm en schik ze tussen de halve witloofstronken.
-
Bedek de groenten met een laagje paneermeel met mosterd en bestrooi met de amandelschilfers. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (10 min. + 1 u. 30 min. baktijd)
-
Bestrooi de randen van de lamskroon met het kruidentuiltje.
-
Schik de lamskroon in een ovenschaal en zet 1 u. in een op 140 °C voorverwarmde oven.
-
Verhoog de temperatuur tot 180 °C, strooi 1 eetl. amandelschilfers over de kroon en laat nog 30 min. verder braden. Zet de laatste 20 min. ook de schaal met groenten in de oven.
-
Leg het vlees in een andere schaal en laat 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Maak de braadresten in de ovenschaal van het vlees los met de kippenbouillon en giet over in een steelpan. Voeg de madera toe en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de lamskroon tussen de beentjes in stukken en serveer met de saus en de amandelgroentjes. U kan ook het gehakt uit de kroon halen en het apart serveren. Geef er kroketten of aardappelnootjes bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (20 min.)
-
Meng het paneermeel met de mosterd, olijfolie, peper en zout.
-
Kook de witloofstronken 15 min. in lichtgezouten water. Snij in de lengte in 2 en schik in een grote ovenschaal.
-
Snij de courgettes in schijfjes van 2 cm en schik ze tussen de halve witloofstronken.
-
Bedek de groenten met een laagje paneermeel met mosterd en bestrooi met de amandelschilfers. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (10 min. + 1 u. 30 min. baktijd)
-
Bestrooi de randen van de lamskroon met het kruidentuiltje.
-
Schik de lamskroon in een ovenschaal en zet 1 u. in een op 140 °C voorverwarmde oven.
-
Verhoog de temperatuur tot 180 °C, strooi 1 eetl. amandelschilfers over de kroon en laat nog 30 min. verder braden. Zet de laatste 20 min. ook de schaal met groenten in de oven.
-
Leg het vlees in een andere schaal en laat 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Maak de braadresten in de ovenschaal van het vlees los met de kippenbouillon en giet over in een steelpan. Voeg de madera toe en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de lamskroon tussen de beentjes in stukken en serveer met de saus en de amandelgroentjes. U kan ook het gehakt uit de kroon halen en het apart serveren. Geef er kroketten of aardappelnootjes bij.