Lamsmanchette met zomerse gratin
Lamsmanchette met zomerse gratin

Lamsmanchette met zomerse gratin

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 43 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook 4 min. in lichtgezouten water en giet af.

  3. Snij de olijven in schijfjes, de gedroogde tomaten in reepjes en de courgettes in schijfjes van 1/2 cm dik.

  4. Hak de rozemarijn fijner.

  5. Pers de teentjes knoflook en snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smeer een ovenschotel in met de boter en leg er afwisselend en dakpansgewijs schijfjes courgette en aardappel in.

  8. Meng de helft van de geraspte kaas met de olijven, gedroogde tomaten, het knoflook en de peterselie. Strooi deze mengeling over de schotel. Kruid met peper en zout en giet er de room en de witte wijn over.

  9. Verdeel de rest van de kaas over de schotel en zet 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Leg ondertussen de lamsmanchettes naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zout, Mixed pepper en rozemarijn. Zet de laatste 25 min. bij de gratin in de oven. Draai de manchettes halfweg om.

  11. Afwerking:
  12. Dien deze gratin goed warm op met de lamsmanchettes.

Tip

Deze gratin is ook heerlijk met varkenskoteletten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook 4 min. in lichtgezouten water en giet af.

  3. Snij de olijven in schijfjes, de gedroogde tomaten in reepjes en de courgettes in schijfjes van 1/2 cm dik.

  4. Hak de rozemarijn fijner.

  5. Pers de teentjes knoflook en snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smeer een ovenschotel in met de boter en leg er afwisselend en dakpansgewijs schijfjes courgette en aardappel in.

  8. Meng de helft van de geraspte kaas met de olijven, gedroogde tomaten, het knoflook en de peterselie. Strooi deze mengeling over de schotel. Kruid met peper en zout en giet er de room en de witte wijn over.

  9. Verdeel de rest van de kaas over de schotel en zet 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Leg ondertussen de lamsmanchettes naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zout, Mixed pepper en rozemarijn. Zet de laatste 25 min. bij de gratin in de oven. Draai de manchettes halfweg om.

  11. Afwerking:
  12. Dien deze gratin goed warm op met de lamsmanchettes.

Tip

Deze gratin is ook heerlijk met varkenskoteletten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 43 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 38.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Abadal Carbernet Franc - Tempranillo D.O. Catalunya - Spanje

Bekijk het recept digitaal