- Bewaar

- Bewaar
Lamsmanchette met zomerse gratin
Onze drankensuggesties
Wijn Abadal Carbernet Franc - Tempranillo D.O. Catalunya - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook 4 min. in lichtgezouten water en giet af.
-
Snij de olijven in schijfjes, de gedroogde tomaten in reepjes en de courgettes in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Hak de rozemarijn fijner.
-
Pers de teentjes knoflook en snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smeer een ovenschotel in met de boter en leg er afwisselend en dakpansgewijs schijfjes courgette en aardappel in.
-
Meng de helft van de geraspte kaas met de olijven, gedroogde tomaten, het knoflook en de peterselie. Strooi deze mengeling over de schotel. Kruid met peper en zout en giet er de room en de witte wijn over.
-
Verdeel de rest van de kaas over de schotel en zet 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Leg ondertussen de lamsmanchettes naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zout, Mixed pepper en rozemarijn. Zet de laatste 25 min. bij de gratin in de oven. Draai de manchettes halfweg om.
-
Afwerking:
-
Dien deze gratin goed warm op met de lamsmanchettes.
Deze gratin is ook heerlijk met varkenskoteletten.
Onze drankensuggesties
Wijn Abadal Carbernet Franc - Tempranillo D.O. Catalunya - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook 4 min. in lichtgezouten water en giet af.
-
Snij de olijven in schijfjes, de gedroogde tomaten in reepjes en de courgettes in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Hak de rozemarijn fijner.
-
Pers de teentjes knoflook en snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smeer een ovenschotel in met de boter en leg er afwisselend en dakpansgewijs schijfjes courgette en aardappel in.
-
Meng de helft van de geraspte kaas met de olijven, gedroogde tomaten, het knoflook en de peterselie. Strooi deze mengeling over de schotel. Kruid met peper en zout en giet er de room en de witte wijn over.
-
Verdeel de rest van de kaas over de schotel en zet 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Leg ondertussen de lamsmanchettes naast elkaar in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zout, Mixed pepper en rozemarijn. Zet de laatste 25 min. bij de gratin in de oven. Draai de manchettes halfweg om.
-
Afwerking:
-
Dien deze gratin goed warm op met de lamsmanchettes.
Deze gratin is ook heerlijk met varkenskoteletten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Abadal Carbernet Franc - Tempranillo D.O. Catalunya - Spanje