Lamsmanchettes met kaassaus
Lamsmanchettes met kaassaus

Lamsmanchettes met kaassaus

10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 50.1 g
Koolhydraat 1.5 g
Eiwit 61.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de lamsmanchettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. per kant). Het vlees moet binnenin nog wat rozig zijn. Hebt u het vlees liever meer doorbakken, laat dan op een zacht vuur nog enkele minuten verder gaar worden.

  3. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Doe de fijngesnipperde sjalot in de pan en laat op een zacht vuur glazig stoven. Voeg 1 dl droge witte wijn toe en laat gedurende 1 à 2 min. goed koken.

  4. Verwijder de witte korst van de kaas, snij hem in blokjes en voeg bij de saus. Voeg ook de room toe en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus.

  5. Afwerking:
  6. Serveer met witloof of gestoofde wortelen en geef er de saus apart bij. Dien op met kroketjes of verse tagliatelle.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de lamsmanchettes aan beide zijden goudbruin (1 à 2 min. per kant). Het vlees moet binnenin nog wat rozig zijn. Hebt u het vlees liever meer doorbakken, laat dan op een zacht vuur nog enkele minuten verder gaar worden.

  3. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Doe de fijngesnipperde sjalot in de pan en laat op een zacht vuur glazig stoven. Voeg 1 dl droge witte wijn toe en laat gedurende 1 à 2 min. goed koken.

  4. Verwijder de witte korst van de kaas, snij hem in blokjes en voeg bij de saus. Voeg ook de room toe en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus.

  5. Afwerking:
  6. Serveer met witloof of gestoofde wortelen en geef er de saus apart bij. Dien op met kroketjes of verse tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 50.1 g
Koolhydraat 1.5 g
Eiwit 61.8 g

Bekijk het recept digitaal