Lamsragout op zuiderse wijze
Lamsragout op zuiderse wijze

Lamsragout op zuiderse wijze

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 62.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. De dag voordien (1 u 45 min.)
  4. Wentel de stukken vlees in bloem.

  5. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Giet in een diepe, ruime ovenschotel 1 L ontvette vleesbouillon, voeg er de diepgevroren boontjes aan toe en 1 kop diepgevroren gemengde paprikasnippers. Doe er ook 2 teentjes gesnipperde knoflook, tijm en laurier bij.

  7. Leg de stukken vlees bovenop de groenten en dek de schotel af. Schuif hem in een voorverwarmde oven (225 °C). Breng na 45 min. de temperatuur op 175 °C en laat nog gedurende 45 min. stoven. Zet koel weg tot de volgende dag.

  8. De dag zelf (50 min.)
  9. Verwijder het gestolde vet. Zet de schotel in de oven op 200 °C. Meng er na 30 min. 200 g Griekse pasta en 1 blik tomatenstukjes onder. Laat afgedekt gedurende 20 min. koken en dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. De dag voordien (1 u 45 min.)
  4. Wentel de stukken vlees in bloem.

  5. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Giet in een diepe, ruime ovenschotel 1 L ontvette vleesbouillon, voeg er de diepgevroren boontjes aan toe en 1 kop diepgevroren gemengde paprikasnippers. Doe er ook 2 teentjes gesnipperde knoflook, tijm en laurier bij.

  7. Leg de stukken vlees bovenop de groenten en dek de schotel af. Schuif hem in een voorverwarmde oven (225 °C). Breng na 45 min. de temperatuur op 175 °C en laat nog gedurende 45 min. stoven. Zet koel weg tot de volgende dag.

  8. De dag zelf (50 min.)
  9. Verwijder het gestolde vet. Zet de schotel in de oven op 200 °C. Meng er na 30 min. 200 g Griekse pasta en 1 blik tomatenstukjes onder. Laat afgedekt gedurende 20 min. koken en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 50.1 g
Eiwit 62.2 g

Bekijk het recept digitaal