- Bewaar

- Bewaar
Lamsragout op zuiderse wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u 45 min.)
-
Wentel de stukken vlees in bloem.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Giet in een diepe, ruime ovenschotel 1 L ontvette vleesbouillon, voeg er de diepgevroren boontjes aan toe en 1 kop diepgevroren gemengde paprikasnippers. Doe er ook 2 teentjes gesnipperde knoflook, tijm en laurier bij.
-
Leg de stukken vlees bovenop de groenten en dek de schotel af. Schuif hem in een voorverwarmde oven (225 °C). Breng na 45 min. de temperatuur op 175 °C en laat nog gedurende 45 min. stoven. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (50 min.)
-
Verwijder het gestolde vet. Zet de schotel in de oven op 200 °C. Meng er na 30 min. 200 g Griekse pasta en 1 blik tomatenstukjes onder. Laat afgedekt gedurende 20 min. koken en dien onmiddellijk op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (1 u 45 min.)
-
Wentel de stukken vlees in bloem.
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Giet in een diepe, ruime ovenschotel 1 L ontvette vleesbouillon, voeg er de diepgevroren boontjes aan toe en 1 kop diepgevroren gemengde paprikasnippers. Doe er ook 2 teentjes gesnipperde knoflook, tijm en laurier bij.
-
Leg de stukken vlees bovenop de groenten en dek de schotel af. Schuif hem in een voorverwarmde oven (225 °C). Breng na 45 min. de temperatuur op 175 °C en laat nog gedurende 45 min. stoven. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (50 min.)
-
Verwijder het gestolde vet. Zet de schotel in de oven op 200 °C. Meng er na 30 min. 200 g Griekse pasta en 1 blik tomatenstukjes onder. Laat afgedekt gedurende 20 min. koken en dien onmiddellijk op.