- Bewaar

- Bewaar
Lamsstoofpot met winterse groenten
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.
-
Snij het lamsvlees in blokjes van 3 bij 3 cm.
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Schil de wortelen, de pastinaken, de rapen, de uien en de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de peterselie fijn (u hebt 4 eetl. nodig).
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in stukjes.
-
Bereiding:
-
1.Verhit de olijfolie en de boter in een grote kookpot en bak de blokjes lamsvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en roer goed.
-
Giet het bier langs de rand in de kookpot en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Laat 1 u. zachtjes sudderen.
-
Voeg de in stukken gesneden groenten toe (behalve de tomaat) en laat nog 30 à 35 min. afgedekt sudderen. Voeg indien nodig nog wat bier (of vleesbouillon) toe, zodat er genoeg vocht in de stoofpot blijft.
-
Voeg de laatste 10 min. de stukjes tomaat toe.
-
Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje. Breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees samen met de groentjes over diepe borden. Serveer er eventueel nog een stukje brood bij.
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.
-
Snij het lamsvlees in blokjes van 3 bij 3 cm.
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Schil de wortelen, de pastinaken, de rapen, de uien en de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de peterselie fijn (u hebt 4 eetl. nodig).
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in stukjes.
-
Bereiding:
-
1.Verhit de olijfolie en de boter in een grote kookpot en bak de blokjes lamsvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en roer goed.
-
Giet het bier langs de rand in de kookpot en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Laat 1 u. zachtjes sudderen.
-
Voeg de in stukken gesneden groenten toe (behalve de tomaat) en laat nog 30 à 35 min. afgedekt sudderen. Voeg indien nodig nog wat bier (of vleesbouillon) toe, zodat er genoeg vocht in de stoofpot blijft.
-
Voeg de laatste 10 min. de stukjes tomaat toe.
-
Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje. Breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees samen met de groentjes over diepe borden. Serveer er eventueel nog een stukje brood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12