Lamsstoofpot met winterse groenten
Lamsstoofpot met winterse groenten

Lamsstoofpot met winterse groenten

1 u. 55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 786 kcal
Vet 38.7 g
Koolhydraat 47.8 g
Eiwit 46.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij het lamsvlees in blokjes van 3 bij 3 cm.

  4. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  5. Schil de wortelen, de pastinaken, de rapen, de uien en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snipper de peterselie fijn (u hebt 4 eetl. nodig).

  7. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in stukjes.

  8. Bereiding:
  9. 1.Verhit de olijfolie en de boter in een grote kookpot en bak de blokjes lamsvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en roer goed.

  10. Giet het bier langs de rand in de kookpot en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Laat 1 u. zachtjes sudderen.

  11. Voeg de in stukken gesneden groenten toe (behalve de tomaat) en laat nog 30 à 35 min. afgedekt sudderen. Voeg indien nodig nog wat bier (of vleesbouillon) toe, zodat er genoeg vocht in de stoofpot blijft.

  12. Voeg de laatste 10 min. de stukjes tomaat toe.

  13. Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje. Breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel lichtjes met instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel het vlees samen met de groentjes over diepe borden. Serveer er eventueel nog een stukje brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij het lamsvlees in blokjes van 3 bij 3 cm.

  4. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  5. Schil de wortelen, de pastinaken, de rapen, de uien en de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snipper de peterselie fijn (u hebt 4 eetl. nodig).

  7. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in stukjes.

  8. Bereiding:
  9. 1.Verhit de olijfolie en de boter in een grote kookpot en bak de blokjes lamsvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en roer goed.

  10. Giet het bier langs de rand in de kookpot en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Laat 1 u. zachtjes sudderen.

  11. Voeg de in stukken gesneden groenten toe (behalve de tomaat) en laat nog 30 à 35 min. afgedekt sudderen. Voeg indien nodig nog wat bier (of vleesbouillon) toe, zodat er genoeg vocht in de stoofpot blijft.

  12. Voeg de laatste 10 min. de stukjes tomaat toe.

  13. Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje. Breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel lichtjes met instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel het vlees samen met de groentjes over diepe borden. Serveer er eventueel nog een stukje brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 786 kcal
Vet 38.7 g
Koolhydraat 47.8 g
Eiwit 46.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St. Bernardus Abt 12

Bekijk het recept digitaal