Lamsstoofpotje met selder en tomaat
Lamsstoofpotje met selder en tomaat

Lamsstoofpotje met selder en tomaat

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 29.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de lamsboutsneden in blokjes van 3 cm.

  4. Snipper de knoflookteentjes fijn en snij de uien in halvemaantjes.

  5. Snij de courgette in de lengte in 2, verwijder de dikke pitten met een koffielepel en snij in blokjes.

  6. Snij de wortelen en de selder in gelijke blokjes.

  7. Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot (het liefst met een dikke bodem) en bak de stukjes lamsvlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de uien en het fijngesnipperde knoflook toe en laat 2 min. meekleuren.

  11. Doe er de blokjes wortel en de gepelde tomaten bij. Overgiet met de vleesbouillon.

  12. Kruid met de rozemarijn, de geplette korianderbolletjes en de komijn. Laat 40 min. sudderen.

  13. Voeg de blokjes selder en courgette toe en laat nog ± 10 min. sudderen. Zet koel weg.

  14. Warm de bereiding zachtjes op gedurende 10 min. en kruid bij naar smaak met peper, zout en eventueel nog de andere kruiden.

  15. Snipper de verse koriander fijn.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de verse koriander en dien onmiddellijk op. Serveer met gekookte krielaardappelen of fusilli.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de lamsboutsneden in blokjes van 3 cm.

  4. Snipper de knoflookteentjes fijn en snij de uien in halvemaantjes.

  5. Snij de courgette in de lengte in 2, verwijder de dikke pitten met een koffielepel en snij in blokjes.

  6. Snij de wortelen en de selder in gelijke blokjes.

  7. Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot (het liefst met een dikke bodem) en bak de stukjes lamsvlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de uien en het fijngesnipperde knoflook toe en laat 2 min. meekleuren.

  11. Doe er de blokjes wortel en de gepelde tomaten bij. Overgiet met de vleesbouillon.

  12. Kruid met de rozemarijn, de geplette korianderbolletjes en de komijn. Laat 40 min. sudderen.

  13. Voeg de blokjes selder en courgette toe en laat nog ± 10 min. sudderen. Zet koel weg.

  14. Warm de bereiding zachtjes op gedurende 10 min. en kruid bij naar smaak met peper, zout en eventueel nog de andere kruiden.

  15. Snipper de verse koriander fijn.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de verse koriander en dien onmiddellijk op. Serveer met gekookte krielaardappelen of fusilli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 29.4 g

Bekijk het recept digitaal