- Bewaar

- Bewaar
Lamsstoofpotje met selder en tomaat
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de lamsboutsneden in blokjes van 3 cm.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn en snij de uien in halvemaantjes.
-
Snij de courgette in de lengte in 2, verwijder de dikke pitten met een koffielepel en snij in blokjes.
-
Snij de wortelen en de selder in gelijke blokjes.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot (het liefst met een dikke bodem) en bak de stukjes lamsvlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de uien en het fijngesnipperde knoflook toe en laat 2 min. meekleuren.
-
Doe er de blokjes wortel en de gepelde tomaten bij. Overgiet met de vleesbouillon.
-
Kruid met de rozemarijn, de geplette korianderbolletjes en de komijn. Laat 40 min. sudderen.
-
Voeg de blokjes selder en courgette toe en laat nog ± 10 min. sudderen. Zet koel weg.
-
Warm de bereiding zachtjes op gedurende 10 min. en kruid bij naar smaak met peper, zout en eventueel nog de andere kruiden.
-
Snipper de verse koriander fijn.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de verse koriander en dien onmiddellijk op. Serveer met gekookte krielaardappelen of fusilli.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de lamsboutsneden in blokjes van 3 cm.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn en snij de uien in halvemaantjes.
-
Snij de courgette in de lengte in 2, verwijder de dikke pitten met een koffielepel en snij in blokjes.
-
Snij de wortelen en de selder in gelijke blokjes.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot (het liefst met een dikke bodem) en bak de stukjes lamsvlees langs alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de uien en het fijngesnipperde knoflook toe en laat 2 min. meekleuren.
-
Doe er de blokjes wortel en de gepelde tomaten bij. Overgiet met de vleesbouillon.
-
Kruid met de rozemarijn, de geplette korianderbolletjes en de komijn. Laat 40 min. sudderen.
-
Voeg de blokjes selder en courgette toe en laat nog ± 10 min. sudderen. Zet koel weg.
-
Warm de bereiding zachtjes op gedurende 10 min. en kruid bij naar smaak met peper, zout en eventueel nog de andere kruiden.
-
Snipper de verse koriander fijn.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de verse koriander en dien onmiddellijk op. Serveer met gekookte krielaardappelen of fusilli.