Lasagna verde
Lasagna verde

Lasagna verde

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 15.7 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 30.1 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes in lange plakken met een dunschiller.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Doe de spinazie in een kookpot zonder vetstof en laat al roerend slinken. Doe in een vergiet en duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

  7. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de nootmuskaat toe en laat even mee bakken. Doe er de spinazie bij en kruid goed met peper en zout.

  8. Meng er de ricotta, 1/2 dl van het roomalternatief en 100 g geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel 1/3 van de saus over een ovenschaal en leg er 3 lasagnevellen op. Bedek met een laagje courgetteplakken. Herhaal dit keer en overgiet met de rest van het roomalternatief. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en de pijnboompitten. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes in lange plakken met een dunschiller.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Doe de spinazie in een kookpot zonder vetstof en laat al roerend slinken. Doe in een vergiet en duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

  7. Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de nootmuskaat toe en laat even mee bakken. Doe er de spinazie bij en kruid goed met peper en zout.

  8. Meng er de ricotta, 1/2 dl van het roomalternatief en 100 g geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.

  9. Verdeel 1/3 van de saus over een ovenschaal en leg er 3 lasagnevellen op. Bedek met een laagje courgetteplakken. Herhaal dit keer en overgiet met de rest van het roomalternatief. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en de pijnboompitten. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 15.7 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 30.1 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Trappe Quadrupel Wijn Marche I.G.T. Sangiovese Biologico - Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal