- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met ham en courgettes
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.C. Bergerac Wijn Château Montauriol A.C. Côtes du Frontonnais
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. in heet water legt). Ontpit ze en snij ze in blokjes.
-
Hak de ui, de wortel en de seldertakjes fijn. Snij de courgettes in fijne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Laat de boter smelten in een kookpan. Stoof de stukjes wortel, selder en ui met de geperste knoflook gedurende ± 5 min.
-
Roer er de bloem onder. Voeg de tomatenblokjes toe en leng aan met 1/2 L kippenbouillon. Kruid met tijm, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat op een zacht vuur gedurende 25 min. gaar worden. Roer af en toe om.
-
Mix de saus fijn en giet er 2 dl melk bij. De saus moet goed lopend zijn. Kruid bij indien nodig.
-
Schep een laag tomatensaus in een grote rechthoekige ovenschotel (30 x 25 cm). Dek af met vellen lasagne. Schep daarbovenop opnieuw een laag tomatensaus en leg er 2 sneetjes gekookte ham op (naast elkaar). Daarop legt u de schijfjes courgette, een laag tomatensaus en lasagnevellen. Ga op dezelfde manier te werk voor de 3de en 4de laag. Eindig met een laagje tomatensaus.
-
Strooi er de geraspte kaas over en laat gedurende 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.C. Bergerac Wijn Château Montauriol A.C. Côtes du Frontonnais
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijker als u ze 10 sec. in heet water legt). Ontpit ze en snij ze in blokjes.
-
Hak de ui, de wortel en de seldertakjes fijn. Snij de courgettes in fijne schijfjes.
-
Bereiding:
-
Laat de boter smelten in een kookpan. Stoof de stukjes wortel, selder en ui met de geperste knoflook gedurende ± 5 min.
-
Roer er de bloem onder. Voeg de tomatenblokjes toe en leng aan met 1/2 L kippenbouillon. Kruid met tijm, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat op een zacht vuur gedurende 25 min. gaar worden. Roer af en toe om.
-
Mix de saus fijn en giet er 2 dl melk bij. De saus moet goed lopend zijn. Kruid bij indien nodig.
-
Schep een laag tomatensaus in een grote rechthoekige ovenschotel (30 x 25 cm). Dek af met vellen lasagne. Schep daarbovenop opnieuw een laag tomatensaus en leg er 2 sneetjes gekookte ham op (naast elkaar). Daarop legt u de schijfjes courgette, een laag tomatensaus en lasagnevellen. Ga op dezelfde manier te werk voor de 3de en 4de laag. Eindig met een laagje tomatensaus.
-
Strooi er de geraspte kaas over en laat gedurende 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Le Sablou A.C. Bergerac Wijn Château Montauriol A.C. Côtes du Frontonnais