Lasagne met Hopus
Lasagne met Hopus

Lasagne met Hopus

1 u. 35 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 945 kcal
Vet 42.7 g
Koolhydraat 83 g
Eiwit 52.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de spinazie ontdooien.

  4. Snipper de teentjes knoflook en de ui fijn.

  5. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snij in plakjes. Stoom de roosjes en plakjes 5 min.

  6. Meng de tomatenstukjes met de bouillon, het basilicum, de tijm en peper en zout.

  7. Snij de mozzarella in plakjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en ui 1 min.

  10. Voeg het gehakt toe, bestrooi met de rozemarijn en prak los met een vork. Roerbak 5 min.

  11. Giet het bier bij het gehakt en laat nog 5 min. bakken tot al het vocht verdampt is.

  12. Wrijf een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie en verdeel er de helft van het gehakt over. Leg er de lasagnevellen naast elkaar op.

  13. Giet er 1/4 van de tomatenstukjes over en dek opnieuw af met lasagnevellen. Bedek met een laagje broccoli en 1/4 van de tomatenstukjes.

  14. Bedek opnieuw met lasagnevellen, verdeel er de ontdooide spinazie over, de rest van het gehakt en 1/4 van de tomatenstukjes.

  15. Bedek opnieuw met lasagnevellen, verdeel er de rest van de tomatenstukjes over en eindig met de plakjes mozzarella. Leg mooi naast elkaar en bestrooi met het paprikapoeder. Zet 50 à 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Serveer onmiddellijk met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de spinazie ontdooien.

  4. Snipper de teentjes knoflook en de ui fijn.

  5. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snij in plakjes. Stoom de roosjes en plakjes 5 min.

  6. Meng de tomatenstukjes met de bouillon, het basilicum, de tijm en peper en zout.

  7. Snij de mozzarella in plakjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en ui 1 min.

  10. Voeg het gehakt toe, bestrooi met de rozemarijn en prak los met een vork. Roerbak 5 min.

  11. Giet het bier bij het gehakt en laat nog 5 min. bakken tot al het vocht verdampt is.

  12. Wrijf een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie en verdeel er de helft van het gehakt over. Leg er de lasagnevellen naast elkaar op.

  13. Giet er 1/4 van de tomatenstukjes over en dek opnieuw af met lasagnevellen. Bedek met een laagje broccoli en 1/4 van de tomatenstukjes.

  14. Bedek opnieuw met lasagnevellen, verdeel er de ontdooide spinazie over, de rest van het gehakt en 1/4 van de tomatenstukjes.

  15. Bedek opnieuw met lasagnevellen, verdeel er de rest van de tomatenstukjes over en eindig met de plakjes mozzarella. Leg mooi naast elkaar en bestrooi met het paprikapoeder. Zet 50 à 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Serveer onmiddellijk met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 945 kcal
Vet 42.7 g
Koolhydraat 83 g
Eiwit 52.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus

Bekijk het recept digitaal